Iveco Defence Vehicles.
Iveco Defence Vehicles. (Foto: Iveco)

Leverer de siste lette pansrede kjøretøyene til den norske hæren

Iveco Defence Vehicles, divisjonen som produserer kjøretøy til det militære og sivilforsvaret innenfor CNH Industrial (NYSE: CNHI / MI: CNHI), har levert de siste 62 lette pansrede kjøretøyene til Norwegian Defence Material Agency (NDMA).

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Overleverings-seremonien, som fant sted på hovedkvarteret til Iveco Defence Vehicles i Bolzano, Italia, skjedde under nærvær av general Morten Eggen, leder av Norwegian Defence Material Agency, divisjonen for landsystemer.

Den fjerde generasjonen lette pansrede kjøretøy er videreutviklet fra selskapets lette flerbruks-kjøretøy, inklusive et antall oppgraderinger spesifisert av kunden. Dette omfatter blant annet den nye drivlinjen med større ytelse og forbedret luftfiltrerings- system. På bakgrunn av erfaringer fra felten har kjøretøyet også fått økt nyttelast, generelt bedre ytelser og forbedret driftssikkerhet.

Mannskapscellen er blitt redesignet for å forbedre ergonomien for mannskapet med nye seter, en ny generasjon dashbord og oppgradert hardtop. Totalt øker dette kapasiteten betydelig.

Flerbruks-kjøretøy

Dette er den fjerde ordren på lette pansrede kjøretøy fra de norske væpnede styrkene, og kjøretøyet er allerede i bruk i oppdrag i utlandet. Dette understreker Iveco Defence Vehicles sin markedsledende stilling når det gjelder flerbruks-kjøretøy, med svar på nåværende og fremtidige krav fra de væpnede styrkene når det gjelder ytelse, mobilitet og beskyttelse for mannskapene.

Med et totalt salg på mer enn 4.000 enheter i 13 forskjellige land er det lette flerbruks-kjøretøyet fra Iveco Defence Vehicles Europas førstevalg i denne kjøretøykategorien. På kundelisten står Albania, Østerrike, Belgia, Kroatia, Tsjekkia, Italia, Libanon, Norge, Russland, Slovakia, Spania, Tunis og Storbritannia.

Til toppen