Leverer over 200 ladeuttak til Stavanger
(Foto: DEFA)

Leverer over 200 ladeuttak til Stavanger

Andelen elbiler vokser stadig og myndighetene har som mål at det kun skal selges nullutslippsbiler i 2025. Stavanger er byen med størst vekst i antall elbiler, med en økningen på hele 50% i løpet av det siste året*. Siden infrastrukturen haltet, måtte det et reelt krafttak til fra Stavanger Parkering. Nå blir mer enn 200 nye ladeuttak satt opp i byen, fordelt på parkeringshus og gateparkering. Det er firmaet Miljø Elektro som står for installasjonen av alle ladestasjonene.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

– Vi er glade over å kunne gi Stavangerbeboerne en konstnadseffektiv, fremtidsrettet og skalerbar løsning. Det inkluderer sikre ladestasjoner fra DEFA, universalfundament fra Unimi som beskytter ved eventuelle påkjøringer, samt partnere med lang erfaring, sier Andreas Lundh, daglig leder hos Miljø Elektro.

I henhold til Stavanger kommunes forskrifter skal elbileiere kun betale halv parkeringsavgift. Alle ladestasjoner er koblet opp mot DEFAs administrasjonssystem CloudCharge. Elbileiere kan benytte betalingsappen Lade i Norge, som også gir oversikt over ledige ladeplasser. For å gjøre betaling enda enklere kan bilistene også bruke EasyPark-appen.

– Vår filosofi er at elbiler skal kunne lades der de er. Enten de er hjemme, på arbeidsplassen, i parkeringshus eller ved besøk på hotell. Det gir en god mulighet for å kunne lade på en sikker og kostnadseffektiv måte mens man er opptatt med annet. Vi er svært glade for å kunne legge til rette for lademuligheter for beboerne i Stavanger, sier Bård Klungseth – konsernsjef i DEFA.

 

*Kilde, Norsk Elbilforenings undersøkelse

KOLLEKTIVTRANSPORT/19. mars 2019

Byvekstavtale for Trondheimsområdet klar

15.mars ble utkastet til byvekstavtale for Trondheimsområdet undertegnet. Målet med avtalen er at vekst i persontrafikken skal skje med kollektivtrafikk, sykkel eller gange. -Det har vært et stort fokus på jernbanens rolle og muligheter i dette arbeidet, sier leder for regional samhandling i Midt- og Nord-Norge, Anne Skolmli. Les hele saken

LOGISTIKK/18. mars 2019

Utnevnt til ny administrerende direktør DHL Express Europe

DHL Express har utnevnt Alberto Nobis som ny administrerende direktør for Europa. Nobis var Global CFO for DHL Express fra 2009 til 2012, før han flyttet tilbake til sitt hjemland Italia i 2013. Som administrerende direktør for DHL Express Italia bidro Alberto Nobis til å drive divisjonens vekst i det italienske markedet. Fra 1. januar 2019 har han tatt over ansvaret for Express Europe etter John Pearson, som ble Global CEO for DHL Express. Les hele saken

Til toppen