Lindab investerer i distribusjonssenter

Lindab investerer i distribusjonssenter

Lindab har besluttet å investere i et 8000 kvadratmeter stort distribusjonssenter, som vil ligge ved siden av eksisterende produksjonsanlegg i Skåne syd i Sverige.

  • Lager
Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Økt leveringseffektivitet

Satsningen er i henhold til Lindabs strategi om effektivisering av vareflyt fra innkjøp til distribusjon ut til kunde.

Med et høyeffektivt og automatisert distribusjonssenter, der store volumer kan håndteres kostnadseffektivt, får kunden bedre tilgjengelighet og raskere leveranser både direkte fra fabrikk og via avdelingssystemet. Gjennom en mer optimalisert kapitalbinding gis også større muligheter for å kunne tilby enda større bredde til Lindabs kunder.

- For oss i Norge er dette en viktig beslutning, forteller John Georg Storvik, administrerende direktør for Lindab i Norge.

- At vi får et høyeffektivt distribusjonssenter i tilknytning til fabrikkene våre i Skåne vil selvsagt bidra til enda bedre leveringsdyktighet og bedret service ovenfor våre kunder her i Norge. Dette er et stort og viktig steg i arbeidet med å bedre vår distribusjon til kundene.

- Dette vil bli et sentrum for distribusjon med fokus på den totale vareflyten.

- Fabrikkene vil utvikles til rendyrkede produksjonsenheter, mens distribusjonssenteret effektivt vil håndtere leveransene til våre kunder og våre lagre rundt om i Norge.

Det nye distribusjonssenteret vil være i full drift i løpet av 2017 og bli et sentralt nav i Lindabs logistikk til de skandinaviske landene.

SOFTWARE/13. juli 2018

Bruker teknologi for å effektivisere flyplassdriften

Etter at Widerøe Ground Handling inngikk avtalen om å overta store deler av bakkevirksomheten til SAS, trengte de et felles støttesystem for å håndtere driften på best mulig måte. Med bistand fra Lexit Group har de kommet frem til en optimal løsning. Les hele saken

ALKOLÅS/11. juli 2018

EU ønsker å innføre 11 sikkerhetssystemer

EU ønsker å innføre 11 sikkerhetssystemer inkludert monteringsanvisning om bruk av alkolås på nye biler innen 2021. Målet er å bidra til å halvere antall dødsulykker i trafikken. Det er bladet Autocar som nylig setter fokus på EUs sikkerhetsliste som består av alkolås, automatisk nødbrems, trøtthetsvarsler, svart boks, automatisk nødblink, intelligent fartsholder, fil-assistent, bedre fotgjengerbeskyttelse, ryggekamera og sensorer, bedre passasjerbeskyttelse og forbedrede sikkerhetsbelter. Les hele saken

KOLLEKTIVTRANSPORT/10. juli 2018

Regjeringen følger opp Nasjonal transportplan med ny handlingsplan for kollektivtransport

– Bedre kollektivløsninger vil gi folk flest bedre mobilitet og større fleksibilitet i hverdagen. I byene kan bedre kollektivløsninger bidra til å gjøre privatbilen overflødig for mange. Derfor har vi prioritert kollektivtransporten høyt i Nasjonal transportplan, og derved kan en rekke byer øke sin lokale satsing på kollektivtrafikk kraftig. Les hele saken

Til toppen