London-politiet skal kjøre ladbar hybrid-Ford

London-politiet skal kjøre ladbar hybrid-Ford

Som ett av fem store selskap tar politiet i den britiske hovedstaden i bruk ladbare hybridvarianter av Ford Transit Custom i et prosjekt som skal bedre byluften i millionbyen.

  • Miljø
Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

- Metropolitan Police ønsker en bærekraftig bilflåte. Vi er veldig fornøyd med å jobbe sammen med Ford på dette ladbare hybrid-prosjektet for å oppnå et renere London, sier Metropolitan Police sin flåtesjef, Jiggs Bharij.

20 nye ladbare Transit Custom skal fra høsten av og ett år brukes til varetransport i hjertet av London. Målet med prosjektet er å se hvordan varetransporten kan elektrifiseres i storbyen, og hvilken miljøeffekt dette kan ha.

Av de to bilene som London-politiet skal ta i bruk, er en uniformert og skal brukes ved trafikkulykker. Den andre skal fungere som varebil for ett av deres rettsmedisinske team.

Fremtiden er elektrisk

Prosjektet støttes av britiske myndigheter, og de andre aktøreneer blant andre British Gas og Londons kollektivtransportselskap Transport for London. Testflåten vil i hele perioden bli nøye overvåket av et Ford-utviklet system. Både de kostnadsmessige, operasjonelle og miljømessige sidene ved bruk av teknologien vil bli nøye undersøkt, blant annet for å lage enda bedre elektrifiserte biler fremover.

- De siste 50 årene har Ford Transit vært Storbritannias favorittvarebil. Kundenes behov har alltid vært det viktigste for oss. Å jobbe tett med bedriftene er avgjørende for å levere en ladbar hybridvarebil som kan yte mer for pengene for de bedriftene som kjører i byer hver dag, sier styreformann i Ford England, Andy Barratt.

Vil elektrifisere flere nyttekjøretøy

Hver eneste hverdag kjører varebiler mer enn 13 millioner km, fordelt på hele 280 000 reiser i London. I rushtiden kjører det rundt 7 000 varebiler i timen i sentrum av den britiske hovedstaden.

Ford har fokus på å elektrifisere de mest populære volummodellene, både innenfor nyttekjøretøysegmentet, men også på SUV og biler i den mer sportslige enden av skalaen. Målet er at bilene skal bli bedre, morsommere å kjøre og mer miljøvennlige.

Ford-program til 40 milliarder kroner

Den ladbare hybridvarianten av Transit Custom er bare en av de 13 elektrifiserte modellene Ford kommer med i løpet av de neste fem årene. En satsing på nærmere 40 milliarder kroner i perioden skal blant annet resultere i en helelektrisk SUV med rekkevidde på drøye 480 km og en masseprodusert selvkjørende hybridbil uten verken ratt eller pedalsett.

ALKOLÅS/12. desember 2018

Alkolås skaper økt trygghet for kommunale kjøretøy

Norske kommuner og fylkeskommuner eier mange biler, nyttekjøretøy og busser. Stadig flere kjøretøy i Norge får nå innmontert alkolås som følge av at Stortinget våren 2018 vedtok endringer i vegtrafikkloven. De nye reglene som trer i kraft fra nyttår betyr at alle nye busser og minibusser som skal brukes i persontransport mot vederlag fra 1. januar 2019 skal ha alkolås. Les hele saken

LOGISTIKK/10. desember 2018

Samarbeider for å redusere time-to-market for 3D-printede deler

PostNord AB, leverandøren av kommunikasjons- og logistikkløsninger i Norden, kunngjorde at selskapet har inngått partnerskap med GKN Powder Metallurgy, en ledende innovasjonsutviklingspartner innen produksjonsindustrien. Samarbeidet vil gjøre 3D-print av deler i produksjonsindustrien til et mer åpent og tilgjengelig marked. Les hele saken

Til toppen