Med transportnæringens fremtid på blokka

Med transportnæringens fremtid på blokka

Den foreslåtte mobilitetspakken i EU kan få enorme negative konsekvenser for vegtransporten i Norge. Blir den vedtatt kan det bety kroken på døra for den norske lastebilnæringen slik vi kjenner den.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

- Her er det mye som står på spill - både trafikksikkerhet, miljø og norske arbeidsplasser. Det er nå det gjelder - hvis politikerne svikter oss i dette spørsmålet, er det vanskelig å se for seg en positiv utvikling i tiden som kommer, forteller NLF-direktør Geir A. Mo.

Onsdag klokka 16 inviterer Norges Lastebileier-Forbund til seminar på Arendalsuka hvor EUs foreslåtte mobilitetspakke diskuteres. Hva vil den bety for den norske transportnæringen, og hvordan kan vi påvirke prosessen? For å svare på dette stiller Mathias Maedge, leder for vegtransportens internasjonale paraplyorganisasjon IRU i Brussel.

Klare til å yte politisk motstand

Samtidig skal samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen redegjøre for hva han mener er den riktige vegen fremover. Dette kommer dagen etter at både han og fire andre samferdselspolitikere sa seg enig i at det kunne bli aktuelt å yte motstand mot EU-forslaget. Senterpartiets Liv-Signe Navarsete, Arbeiderpartiets Sverre Myrli og Fremskrittspartiets Sivert Bjørnstad vil alle vurdere å suspendere kabotasjeregelverket i Norge dersom den foreslåtte mobilitetspakken blir vedtatt.

- Jeg tror vi kommer til å få mange viktige svar, og enda flere viktige spørsmål som vi må ta med oss videre i debatten etter dagens seminar. Dette er alle med interesse for transport og samferdsel lønnet med å få med seg, avslutter Mo.

Seminaret vil foregå i NLFs trailer på transporttorget i Kirkebakken utenfor Trefoldighetskirken i Arendal klokka 16:00 onsdag 16. august.

SELVKJØRENDE/21. mai 2019

Nå er Ruters første selvkjørende busser i drift

Ved 14-tiden i går rullet Ruters selvkjørende busser "Mads" og "Oda" avgårde på sin første ordinære kjøretur mellom Kontraskjæret og Vippetangen i Oslo. Fra og med i dag kan alle med gyldig Ruter-billett benytte seg av det nye reisetilbudet. Kjøretøyene har 11 sitteplasser for passasjerer og vil kjøre i opptil 18 km/t. Les hele saken

LOGISTIKK/21. mai 2019

Først i Norge med 32 meters vogntog

Schenker AS planlegger som første logistikk selskap i Norge å teste ut vogntog av typen DUO2, med en lengde på 32 meter. Basert på erfaringene med innføring av vogntog på 25,25 meter, som Schenker AS fikk godkjent for prøvedrift, og senere ordinær trafikk, vil selskapet starte med testkjøring på Norske veier med 32 meters vogntog med en kapasitet på 80 tonn. Les hele saken

Til toppen