Med transportnæringens fremtid på blokka

Med transportnæringens fremtid på blokka

Den foreslåtte mobilitetspakken i EU kan få enorme negative konsekvenser for vegtransporten i Norge. Blir den vedtatt kan det bety kroken på døra for den norske lastebilnæringen slik vi kjenner den.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

- Her er det mye som står på spill - både trafikksikkerhet, miljø og norske arbeidsplasser. Det er nå det gjelder - hvis politikerne svikter oss i dette spørsmålet, er det vanskelig å se for seg en positiv utvikling i tiden som kommer, forteller NLF-direktør Geir A. Mo.

Onsdag klokka 16 inviterer Norges Lastebileier-Forbund til seminar på Arendalsuka hvor EUs foreslåtte mobilitetspakke diskuteres. Hva vil den bety for den norske transportnæringen, og hvordan kan vi påvirke prosessen? For å svare på dette stiller Mathias Maedge, leder for vegtransportens internasjonale paraplyorganisasjon IRU i Brussel.

Klare til å yte politisk motstand

Samtidig skal samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen redegjøre for hva han mener er den riktige vegen fremover. Dette kommer dagen etter at både han og fire andre samferdselspolitikere sa seg enig i at det kunne bli aktuelt å yte motstand mot EU-forslaget. Senterpartiets Liv-Signe Navarsete, Arbeiderpartiets Sverre Myrli og Fremskrittspartiets Sivert Bjørnstad vil alle vurdere å suspendere kabotasjeregelverket i Norge dersom den foreslåtte mobilitetspakken blir vedtatt.

- Jeg tror vi kommer til å få mange viktige svar, og enda flere viktige spørsmål som vi må ta med oss videre i debatten etter dagens seminar. Dette er alle med interesse for transport og samferdsel lønnet med å få med seg, avslutter Mo.

Seminaret vil foregå i NLFs trailer på transporttorget i Kirkebakken utenfor Trefoldighetskirken i Arendal klokka 16:00 onsdag 16. august.

KOLLEKTIVTRANSPORT/21. september 2018

Nytt system for sanntidsinformasjon til kollektivnettet i Trøndelag

FARA har signert en kontrakt med AtB om å levere et nytt system for sanntidsinformasjon til kollektivnettet i Trøndelag. Avtalen gjelder i første omgang transportmidler, holdeplasser og stasjoner i Stor-Trondheim, med opsjon på videre utvidelse til resten av fylket, inkludert hurtigbåt og ferge. Les hele saken

HYDROGENTOG/19. september 2018

Verdenspremiere: Alstoms hydrogentog settes inn i passasjertrafikk

Det var en verdenspremiere som ble feiret av Alstom, en av Europas største jernbaneprodusenter, ministeren for økonomi og transport i Niedersachsen, forbundsministeriet for transport og transportmyndighetene i Landesnahverkehrsgesellschaft Niedersachsen (LNVG) og Eisenbahnen und Verkehrsbetriebe Elbe-Weser (EVB) i Bremervörde søndag 16. september. Les hele saken

Til toppen