Moelven og Västvärmlands LBC etablerer transportselskap

Moelven og Västvärmlands LBC etablerer transportselskap

Västvärmlands LBC etablerer et transportselskap i Norge som vil overta flis- og trelastbilene til Pedersens Lastebiltransport AS i Brumunddal. Moelven Industrier ASA går inn på eiersiden i det nye selskapet. Dette melder Moelven på sine nettsider.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Västvärmlands LBC har over en lengre periode jobbet mot å etablere seg i det norske transportmarkedet.

- Når Pedersens Lastebiltransport nå ønsker å skille ut flis- og trelasttransporten er dette muligheten vi har ventet på, sier administrerende direktør Pär Börjesson i Västvärmlands LBC på Moelvens nettsider.

Selskapsnavn ikke klart

Navnet på det nye selskapet er ikke klart. Selskapet vil bestå av daglig leder Elling Sveen og en transportleder som ennå ikke er ansatt. Sveen er i dag nestleder i Transportfellesskapet Østlandet AS.

- Videre vil selskapet i oppstarten ha 16 sjåfører. Det vil si like mange sjåfører som biler, sier Börjesson.

Pedersens Transport selger flis- og trelastdelen fordi de ønsker å satse på rendyrking av tømmertransport. I dag består Pedersens tømmertransport av syv biler.

Kostnadseffektivt

Det nye transportselskapet vil i oppstarten bestå av 16 vogntog som opererer i kombinasjonsmarkedet (flis, skur- og høvellast) i Sør-Norge. Selskapet vil bli etablert i Mjøsområdet. Selskapets hovedmål vil være å tilby en kostnadseffektiv transport gjennom en moderne bil- og utstyrspark tilpasset dagens rammebetingelser.

- For Moelven er transport en viktig konkurransefaktor og en stor kostnadspost. En etablering av et nytt transportselskap vil gi muligheter for å ta ut synergier gjennom mer effektiv transportstyring innen for et større geografisk område, sier logistikkdirektør i Moelven Per Børke.

Børke sier imidlertid at Moelven har ingen strategi om å gå tungt inn på eiersiden i transportnæringen, men på grunn av forutsigbarhet og et økende kapasitetsbehov var det i dette tilfellet viktig for Moelven å få videreført driften av Pedersens flis- og trelastbiler.

Oppstart 1. september

Når det gjelder oppstart av selskapet vil det bli en overlappingsperiode sammen med Pedersen Transport i løpet av høsten 2015 med oppstart av nytt selskap fra 1. september.

SAMFERDSEL/15. mai 2019

El-ferger bedre enn bro og tunnel?

– Det er grunn til å reise spørsmålet om hvorvidt el-ferger kan være et bedre alternativ enn kostbare broer og tunneler i tiden som kommer. Se bare på den såkalte «fergefri» kystvegen fra Stavanger til Trondheim. Det kan kanskje finnes bedre alternativer. Les hele saken

LOGISTIKK/14. mai 2019

Oslo City Hub er åpnet

Logistikkleverandøren DB Schenker åpnet 8. mai sitt første distribusjonssenter for utslippsfri distribusjon i Oslo, den nye Oslo City Hub. Den sentralt beliggende nye terminalen vil redusere CO2-utslippene av by distribusjon med 80% ved hjelp av elektriske biler og e-sykler. Oslo City Hub er en del av Electric City, Oslo by sin feltaktivitetssatsing knyttet til byens status som Europas Miljøhovedstad 2019. Les hele saken

KJØRETØY/13. mai 2019

Populær modell blir igjen tilgjengelig i Norge

Volvo lanserer nå det ekstra store Globetrotter XXL førerhuset som første gang ble tatt frem for Australia i 2008. Dette ble tilgjengelig på Volvo FH i 2009 og det ble totalt levert 159 FH med XXL – førerhus i FH Classic-serien i Norge den gangen. Nå lanseres dagens Volvo FH-modell med det spesielle førerhuset. Les hele saken

Til toppen