Digitale frimerker kan brukes på post opp til to kilo.
Digitale frimerker kan brukes på post opp til to kilo. (Foto: Posten)

Mye julepost med digitale frimerker

For første gang kan juleposten sendes med digitale frimerker. Bare den siste uken er det skrevet hele 50.000 koder.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Digitalt frimerke er en unik kode som skrives på det du skal sende og som kan brukes kun en gang. Den erstatter vanlige frimerker og bestilles på posten.no. I høst har Posten solgt rundt 7000 digitale frimerker i uka.

– Digitale frimerker er relativt nytt og ukjent, så 50.000 koder på en uke er en jule-suksess. Vi regnet med en økning mot jul, men dette overgår alle forventninger. Jeg tror veldig mange synes det er en god løsning som forenkler en travel førjulstid, sier pressesjef John Eckhoff i Posten Norge.

Nå er det hektiske dager med mye julepost. Foto: Posten

Når du bestiller digitalt frimerke kan du også betale 15 kroner ekstra for at postbudet skal ta med det du vil sende fra egen postkasse. Budet får melding i sin digitale rutebok og henter det på sin vanlige rute. Siste uke har budene hentet en god blanding av julehilsener og småpakker i flere enn 1000 postkasser rundt om i landet.

Søndag 16. desember er fristen for å sende juleposten for at Posten skal rekke å få alt frem til jul. Oppfordringen fra Posten er klar:

– Skriv julekortene i helgen, kjøp digitale frimerker, legg det du skal sende i din egen postkasse og så henter vi det mandag. Enkel, grei og god jul fra Posten, sier Eckhoff. 

Fakta:

  • «Digitalt frimerke» og «Sende fra egen postkasse» ble lansert av Posten Norge i april
  • Siden lansering er det solgt over 200.000 digitale frimerker
  • Du bestiller henting via posten.no og skriver på digitalt frimerke
  • Digitalt frimerke er en unik kode som kan brukes kun én gang
  • Du betaler vanlig porto, eventuelt kr 15,- i tillegg for at budet henter sendingen

LOGISTIKK/14. mai 2019

Oslo City Hub er åpnet

Logistikkleverandøren DB Schenker åpnet 8. mai sitt første distribusjonssenter for utslippsfri distribusjon i Oslo, den nye Oslo City Hub. Den sentralt beliggende nye terminalen vil redusere CO2-utslippene av by distribusjon med 80% ved hjelp av elektriske biler og e-sykler. Oslo City Hub er en del av Electric City, Oslo by sin feltaktivitetssatsing knyttet til byens status som Europas Miljøhovedstad 2019. Les hele saken

Til toppen