Digitale frimerker kan brukes på post opp til to kilo.
Digitale frimerker kan brukes på post opp til to kilo. (Foto: Posten)

Mye julepost med digitale frimerker

For første gang kan juleposten sendes med digitale frimerker. Bare den siste uken er det skrevet hele 50.000 koder.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Digitalt frimerke er en unik kode som skrives på det du skal sende og som kan brukes kun en gang. Den erstatter vanlige frimerker og bestilles på posten.no. I høst har Posten solgt rundt 7000 digitale frimerker i uka.

– Digitale frimerker er relativt nytt og ukjent, så 50.000 koder på en uke er en jule-suksess. Vi regnet med en økning mot jul, men dette overgår alle forventninger. Jeg tror veldig mange synes det er en god løsning som forenkler en travel førjulstid, sier pressesjef John Eckhoff i Posten Norge.

Nå er det hektiske dager med mye julepost. Foto: Posten

Når du bestiller digitalt frimerke kan du også betale 15 kroner ekstra for at postbudet skal ta med det du vil sende fra egen postkasse. Budet får melding i sin digitale rutebok og henter det på sin vanlige rute. Siste uke har budene hentet en god blanding av julehilsener og småpakker i flere enn 1000 postkasser rundt om i landet.

Søndag 16. desember er fristen for å sende juleposten for at Posten skal rekke å få alt frem til jul. Oppfordringen fra Posten er klar:

– Skriv julekortene i helgen, kjøp digitale frimerker, legg det du skal sende i din egen postkasse og så henter vi det mandag. Enkel, grei og god jul fra Posten, sier Eckhoff. 

Fakta:

  • «Digitalt frimerke» og «Sende fra egen postkasse» ble lansert av Posten Norge i april
  • Siden lansering er det solgt over 200.000 digitale frimerker
  • Du bestiller henting via posten.no og skriver på digitalt frimerke
  • Digitalt frimerke er en unik kode som kan brukes kun én gang
  • Du betaler vanlig porto, eventuelt kr 15,- i tillegg for at budet henter sendingen

KOLLEKTIVTRANSPORT/19. mars 2019

Byvekstavtale for Trondheimsområdet klar

15.mars ble utkastet til byvekstavtale for Trondheimsområdet undertegnet. Målet med avtalen er at vekst i persontrafikken skal skje med kollektivtrafikk, sykkel eller gange. -Det har vært et stort fokus på jernbanens rolle og muligheter i dette arbeidet, sier leder for regional samhandling i Midt- og Nord-Norge, Anne Skolmli. Les hele saken

LOGISTIKK/18. mars 2019

Utnevnt til ny administrerende direktør DHL Express Europe

DHL Express har utnevnt Alberto Nobis som ny administrerende direktør for Europa. Nobis var Global CFO for DHL Express fra 2009 til 2012, før han flyttet tilbake til sitt hjemland Italia i 2013. Som administrerende direktør for DHL Express Italia bidro Alberto Nobis til å drive divisjonens vekst i det italienske markedet. Fra 1. januar 2019 har han tatt over ansvaret for Express Europe etter John Pearson, som ble Global CEO for DHL Express. Les hele saken

Til toppen