Nettbuss Sør må betale over 100 millioner tilbake til Aust-Agder fylkeskommune

Nettbuss Sør må betale over 100 millioner tilbake til Aust-Agder fylkeskommune

ESA ga Konkurrenten.no medhold i at Aust-Agder fylkeskommune har gitt ulovlig statsstøtte til NSB-eide Nettbuss. Nå har ESA fattet vedtak om at støtten må betales tilbake med renter.

  • Logistikk
Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Tilbakebetalingsbeløpet i ESA-vedtaket er blitt kjent gjennom Agderposten og det gjelder ett av de største kravene som ESA har gjort i en statsstøttesak mot en fylkeskommune/kommune.

Nettbuss Sør må betale tilbake 80.4 millioner i tillegg til renter og rentes-renter over en ti års periode. Beløpet vil utgjøre totalt ca. 110-120 millioner og utgjør nesten hele egenkapitalen i Nettbuss Sør.

– Vi konstaterer at vi er uenige i dommen, og vi er fortsatt i en fase hvor vi vurderer om vi skal anke eller ikke, sier administrerende direktør Ole Engebrekt Haugen i Nettbuss Sør AS til Agderposten.

Undersøkelsene har blant annet avdekket at Nettbuss fikk kompensasjon for kjøring av skolebussruter i 51 av årets 52 uker, 255 skoledager. Det riktige skulle ha vært 192 skoledager og 38 uker, melder Agderposten.

I tillegg er det avdekket at noen av rutene Nettbuss fikk støtte for, ble kortet ned, uten at støtten ble redusert.

– Da vi begynte å ettergå disse utbetalingene, dukket disse forholdene opp. Det er klart at vi burde sett dette tidligere, og i for stor grad har stolt på regningene fra Nettbuss. Vår avtale var basert på et tillitsforhold, sier Eielsen til Agderposten.

TRANSPORT/16. februar 2018

Etterlyser bevisste forbrukere i transportbransjen: - Alt for mange ser kun på pris

- I dag er bevisstheten rundt kjøp av transporttjenester svært lav. Alt for mange har et ensidig fokus på pris, sier Knut Gravråk, rådgiver i Norges Lastebileier-Forbund (NLF). Les hele saken

LAGER/16. februar 2018

Produktpresentasjon av to verdenspremierer

13.–15. mars 2018 er det igjen duket for LogiMAT i Stuttgart – den 16. internasjonale fagmessen for intralogistikkløsninger og prosesstyring. Under mottoet "YOUR CONNECTION TO SUCCESS" presenterer Jungheinrich nyskapende og effektive løsninger for de besøkende. Les hele saken

Til toppen