Nettbuss Sør må betale over 100 millioner tilbake til Aust-Agder fylkeskommune

Nettbuss Sør må betale over 100 millioner tilbake til Aust-Agder fylkeskommune

ESA ga Konkurrenten.no medhold i at Aust-Agder fylkeskommune har gitt ulovlig statsstøtte til NSB-eide Nettbuss. Nå har ESA fattet vedtak om at støtten må betales tilbake med renter.

  • Logistikk
Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Tilbakebetalingsbeløpet i ESA-vedtaket er blitt kjent gjennom Agderposten og det gjelder ett av de største kravene som ESA har gjort i en statsstøttesak mot en fylkeskommune/kommune.

Nettbuss Sør må betale tilbake 80.4 millioner i tillegg til renter og rentes-renter over en ti års periode. Beløpet vil utgjøre totalt ca. 110-120 millioner og utgjør nesten hele egenkapitalen i Nettbuss Sør.

– Vi konstaterer at vi er uenige i dommen, og vi er fortsatt i en fase hvor vi vurderer om vi skal anke eller ikke, sier administrerende direktør Ole Engebrekt Haugen i Nettbuss Sør AS til Agderposten.

Undersøkelsene har blant annet avdekket at Nettbuss fikk kompensasjon for kjøring av skolebussruter i 51 av årets 52 uker, 255 skoledager. Det riktige skulle ha vært 192 skoledager og 38 uker, melder Agderposten.

I tillegg er det avdekket at noen av rutene Nettbuss fikk støtte for, ble kortet ned, uten at støtten ble redusert.

– Da vi begynte å ettergå disse utbetalingene, dukket disse forholdene opp. Det er klart at vi burde sett dette tidligere, og i for stor grad har stolt på regningene fra Nettbuss. Vår avtale var basert på et tillitsforhold, sier Eielsen til Agderposten.

KOLLEKTIVTRANSPORT/19. mars 2019

Byvekstavtale for Trondheimsområdet klar

15.mars ble utkastet til byvekstavtale for Trondheimsområdet undertegnet. Målet med avtalen er at vekst i persontrafikken skal skje med kollektivtrafikk, sykkel eller gange. -Det har vært et stort fokus på jernbanens rolle og muligheter i dette arbeidet, sier leder for regional samhandling i Midt- og Nord-Norge, Anne Skolmli. Les hele saken

LOGISTIKK/18. mars 2019

Utnevnt til ny administrerende direktør DHL Express Europe

DHL Express har utnevnt Alberto Nobis som ny administrerende direktør for Europa. Nobis var Global CFO for DHL Express fra 2009 til 2012, før han flyttet tilbake til sitt hjemland Italia i 2013. Som administrerende direktør for DHL Express Italia bidro Alberto Nobis til å drive divisjonens vekst i det italienske markedet. Fra 1. januar 2019 har han tatt over ansvaret for Express Europe etter John Pearson, som ble Global CEO for DHL Express. Les hele saken

Til toppen