Noe vekst ved Oslo Lufthavn

Noe vekst ved Oslo Lufthavn

Trafikken ved Oslo Lufthavn gikk opp med nesten 3 prosent i februar sammenlignet med samme måned i fjor.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Utlandstrafikken til og fra Oslo Lufthavn gikk opp med 4,3 og innlandstrafikken gikk opp med 1,4 prosent. Totalt reiste 1 688 800 passasjerer til eller fra Oslo Lufthavn forrige måned, en oppgang på 2,9 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

[factbox id="1"]

Trafikken til og fra Trondheim er størst ved Norges hovedflyplass, 151 824 passasjerer reiste mellom byene, en oppgang på 3 prosent. Størst vekst av de ti største destinasjonene opplever ruten mellom Oslo og Amsterdam, med en oppgang på 11 prosent.

Så langt i år har 3 292 601 passasjerer reist til eller fra Oslo Lufthavn. Det er 0,5 prosent flere enn i løpet av samme periode i fjor. Antallet flybevegelser (avganger og landinger) gikk ned med 3,8 prosent.

Svak vekst ved Avinors flyplasser

Totalt gikk passasjertrafikken ved Avinors flyplasser opp med 0,3 prosent, og i alt reiste 3 499 805 passasjerer til og fra Avinors flyplasser i februar.

Blant de andre større lufthavnene opplevde Bergen lufthavn en nedgang på 2,9 prosent, Stavanger lufthavn 2,2 prosent – og Trondheim lufthavn 1,2 prosent.

Antall flybevegelser (avganger og landinger) på Avinors flyplasser gikk ned med 4,6 prosent. Så langt i år har 6 834 830 passasjerer reist til og fra Avinors flyplasser. Det er 1,8 prosent færre enn i løpet av samme periode i fjor.

ELEKTRISK/19. november 2018

22 statlige millioner til batterifartøy som skal operere i Oslofjorden

Det prisvinnende fartøyet Future of the Fjords får et søsterskip: Med 22 millioner fra Enova kan rederiet The Fjords neste år seile utslippsfritt med nok et hel-elektrisk turistfartøy. Denne gangen i Oslos nærområde. Les hele saken

VEGTRANSPORT/19. november 2018

Noreg ønskjer klare reglar, betre arbeidsvilkår og tryggare vegtransport

– Det er viktig å fremme norske posisjonar i EU-systemet. Eg er oppteken av å bruke dei kanalane vi har til å påverke utviklinga av regelverket som gjeld vegtransport. I lag med dei andre landa i Road Alliance vil vi sikre ein meir rettferdig konkurranse, innføre betre køyre- og kvitetidsordningar og hindre sosial dumping, seier samferdselsminister Jon Georg Dale. Les hele saken

Til toppen