Norges Taxiforbund mot bomavgift på flyplassene

Norges Taxiforbund mot bomavgift på flyplassene

Avinor har meldt at de vil innføre bompenger for taxinæringen ved Sola, Flesland og Kjevik lufthavner. Norges Taxiforbund er både overrasket og skuffet over disse opplysningene.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

- Taxinæringen er en viktig del av kollektivtransporten i samfunnet, og har både rett og plikt til å tilby transport til reisende. At selskaper, og ikke minst statlig eide selskaper, får anledning å kreve egne bompenger er urovekkende, sier styreleder Øystein Trevland i Norges Taxiforbund.

[factbox id="1"]

Forbundet har vært i flere møter med Avinor og Samferdselsdepartementet om saken, senest fredag 25. september. På møtet deltok samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og konsernledelsen i Avinor, foruten andre fra Samferdselsdepartementet og taxinæringen. Det ble kommunisert at departementet skulle vurdere saken.

- Vi er forundret over at Avinor iverksetter en sak som er under diskusjon. Vi vet ikke om samferdselsministeren og departementet har kommet til en konklusjon, sier Øystein Trevland.

Vi er forundret over at Avinor iverksetter en sak som er under diskusjon

Løsningene som Avinor har planlagt å innføre er heller ikke avklart med næringen selv. Det er uttalt at det er inngått en avtale med Europark som skal levere og drifte systemet.

[img id="1"]

- Vi er sterkt i tvil om dette vil føre at det blir enklere for reisende å ta drosje ved lufthavnene. På noen av lufthavnene ser det ut til at planlagt logistikkmønster vil medføre lav tilgjengelighet og dårligere tilbud til kundene våre, forsetter Øystein Trevland.

Bransjen selv mener at taxitilbudet som finnes på de fleste flyplasser i dag er gode, og har ingen forståelse for at taxiselskapene skal belastes en egen bomavgift.

- Vi ønsker å tilby den beste service overfor våre kunder på flyplassene. Dette er ikke et steg i riktig retning, sier Trevland.

Vi vil evaluere de juridiske sidene av denne saken

Norges Taxiforbund forventer at Avinor avventer innføring av det nye systemet på flyplassene.

- Vi savner tilbakemelding fra departementet, og vil evaluere de juridiske sidene av denne saken, avslutter styrelederen for Norges Taxiforbund.

SAMFERDSEL/15. mai 2019

El-ferger bedre enn bro og tunnel?

– Det er grunn til å reise spørsmålet om hvorvidt el-ferger kan være et bedre alternativ enn kostbare broer og tunneler i tiden som kommer. Se bare på den såkalte «fergefri» kystvegen fra Stavanger til Trondheim. Det kan kanskje finnes bedre alternativer. Les hele saken

LOGISTIKK/14. mai 2019

Oslo City Hub er åpnet

Logistikkleverandøren DB Schenker åpnet 8. mai sitt første distribusjonssenter for utslippsfri distribusjon i Oslo, den nye Oslo City Hub. Den sentralt beliggende nye terminalen vil redusere CO2-utslippene av by distribusjon med 80% ved hjelp av elektriske biler og e-sykler. Oslo City Hub er en del av Electric City, Oslo by sin feltaktivitetssatsing knyttet til byens status som Europas Miljøhovedstad 2019. Les hele saken

KJØRETØY/13. mai 2019

Populær modell blir igjen tilgjengelig i Norge

Volvo lanserer nå det ekstra store Globetrotter XXL førerhuset som første gang ble tatt frem for Australia i 2008. Dette ble tilgjengelig på Volvo FH i 2009 og det ble totalt levert 159 FH med XXL – førerhus i FH Classic-serien i Norge den gangen. Nå lanseres dagens Volvo FH-modell med det spesielle førerhuset. Les hele saken

Til toppen