Norske byer får CO2-fri postlevering

Norske byer får CO2-fri postlevering

Posten Norge har innført CO2-fri postlevering i Bergen sentrum og områdene rundt. Fremover skjer det samme i en lang rekke norske byer.

  • Miljø
Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

[factbox id="1"]

Posten har de siste årene byttet fossile biler til 1 300 elektriske kjøretøy. Ved å samle flere nullutslippskjøretøy i sentrumsområder, er det mulig å levere brev og småpakker uten utslipp av CO2.

- Dette er et svært viktig tiltak for det grønne skiftet i Posten Norge. Vi jobber hardt for å redusere våre utslipp, og gjør det grønne skiftet skritt for skritt. CO2-fri brevlevering i byene er et viktig bidrag for å nå våre ambisiøse miljømål. Dette er også med på å bedre luftkvaliteten i nærmiljøet til svært mange bergensere, sier konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge.

Dette er et svært viktig tiltak for det grønne skiftet i Posten Norge

Det er beregnet at nærmere 1 500 nordmenn dør for tidlig av luftforurensning hvert år. I Bergen har det såkalte «giftlokket» om vinteren ført til helseplager. Blant annet viser en ny rapport fra Meteorologisk institutt at opptil 2 000 innbyggere i Bergen bor i områder med for dårlig luft. Det skyldes blant annet forbrenningsmotorer med høy temperatur, noe det er slutt på i forbindelse med postomdelingen. Nå har hele sentrum, Sandviken, Laksevåg, Minde og Landås CO2-fri brevlevering, og Fyllingsdalen og Nesttun følger etter i 2016.

I løpet av 2015 og 2016 får Bergen følge av 40 norske byer og tettsteder, som får CO2-fri brevdistribusjon.

- Vi ønsker å være pådriver for miljøeffektive løsninger innenfor vår bransje. Kundene stiller høye miljøkrav til leverandørene, og det er skjerpende og motiverende for oss. I dag har vi en av de største elektriske kjøretøyparkene i verden, men potensialet er fortsatt stort for å redusere utslippene, sier Mejdell.

I helgen ble det kjent at Posten Norge bytter ut fossilt drivstoff i lastebilene med fornybar diesel. Det innebærer at Posten og Brings tungtransport med over 900 lastebiler, som forbruker 20 millioner liter fossilt drivstoff, blir erstattet med fornybar diesel. Siden 2009 har Posten-konsernet jobbet målrettet med å kutte sine CO2-utslipp og å skape bevissthet hos 18 000 medarbeiderne. Konsernet ligger foran egne målsettinger om CO2-kutt.

SAMFERDSEL/15. mai 2019

El-ferger bedre enn bro og tunnel?

– Det er grunn til å reise spørsmålet om hvorvidt el-ferger kan være et bedre alternativ enn kostbare broer og tunneler i tiden som kommer. Se bare på den såkalte «fergefri» kystvegen fra Stavanger til Trondheim. Det kan kanskje finnes bedre alternativer. Les hele saken

LOGISTIKK/14. mai 2019

Oslo City Hub er åpnet

Logistikkleverandøren DB Schenker åpnet 8. mai sitt første distribusjonssenter for utslippsfri distribusjon i Oslo, den nye Oslo City Hub. Den sentralt beliggende nye terminalen vil redusere CO2-utslippene av by distribusjon med 80% ved hjelp av elektriske biler og e-sykler. Oslo City Hub er en del av Electric City, Oslo by sin feltaktivitetssatsing knyttet til byens status som Europas Miljøhovedstad 2019. Les hele saken

KJØRETØY/13. mai 2019

Populær modell blir igjen tilgjengelig i Norge

Volvo lanserer nå det ekstra store Globetrotter XXL førerhuset som første gang ble tatt frem for Australia i 2008. Dette ble tilgjengelig på Volvo FH i 2009 og det ble totalt levert 159 FH med XXL – førerhus i FH Classic-serien i Norge den gangen. Nå lanseres dagens Volvo FH-modell med det spesielle førerhuset. Les hele saken

Til toppen