Norske byer får CO2-fri postlevering

Norske byer får CO2-fri postlevering

Posten Norge har innført CO2-fri postlevering i Bergen sentrum og områdene rundt. Fremover skjer det samme i en lang rekke norske byer.

  • Miljø
Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

[factbox id="1"]

Posten har de siste årene byttet fossile biler til 1 300 elektriske kjøretøy. Ved å samle flere nullutslippskjøretøy i sentrumsområder, er det mulig å levere brev og småpakker uten utslipp av CO2.

- Dette er et svært viktig tiltak for det grønne skiftet i Posten Norge. Vi jobber hardt for å redusere våre utslipp, og gjør det grønne skiftet skritt for skritt. CO2-fri brevlevering i byene er et viktig bidrag for å nå våre ambisiøse miljømål. Dette er også med på å bedre luftkvaliteten i nærmiljøet til svært mange bergensere, sier konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge.

Dette er et svært viktig tiltak for det grønne skiftet i Posten Norge

Det er beregnet at nærmere 1 500 nordmenn dør for tidlig av luftforurensning hvert år. I Bergen har det såkalte «giftlokket» om vinteren ført til helseplager. Blant annet viser en ny rapport fra Meteorologisk institutt at opptil 2 000 innbyggere i Bergen bor i områder med for dårlig luft. Det skyldes blant annet forbrenningsmotorer med høy temperatur, noe det er slutt på i forbindelse med postomdelingen. Nå har hele sentrum, Sandviken, Laksevåg, Minde og Landås CO2-fri brevlevering, og Fyllingsdalen og Nesttun følger etter i 2016.

I løpet av 2015 og 2016 får Bergen følge av 40 norske byer og tettsteder, som får CO2-fri brevdistribusjon.

- Vi ønsker å være pådriver for miljøeffektive løsninger innenfor vår bransje. Kundene stiller høye miljøkrav til leverandørene, og det er skjerpende og motiverende for oss. I dag har vi en av de største elektriske kjøretøyparkene i verden, men potensialet er fortsatt stort for å redusere utslippene, sier Mejdell.

I helgen ble det kjent at Posten Norge bytter ut fossilt drivstoff i lastebilene med fornybar diesel. Det innebærer at Posten og Brings tungtransport med over 900 lastebiler, som forbruker 20 millioner liter fossilt drivstoff, blir erstattet med fornybar diesel. Siden 2009 har Posten-konsernet jobbet målrettet med å kutte sine CO2-utslipp og å skape bevissthet hos 18 000 medarbeiderne. Konsernet ligger foran egne målsettinger om CO2-kutt.

SOFTWARE/13. juli 2018

Bruker teknologi for å effektivisere flyplassdriften

Etter at Widerøe Ground Handling inngikk avtalen om å overta store deler av bakkevirksomheten til SAS, trengte de et felles støttesystem for å håndtere driften på best mulig måte. Med bistand fra Lexit Group har de kommet frem til en optimal løsning. Les hele saken

ALKOLÅS/11. juli 2018

EU ønsker å innføre 11 sikkerhetssystemer

EU ønsker å innføre 11 sikkerhetssystemer inkludert monteringsanvisning om bruk av alkolås på nye biler innen 2021. Målet er å bidra til å halvere antall dødsulykker i trafikken. Det er bladet Autocar som nylig setter fokus på EUs sikkerhetsliste som består av alkolås, automatisk nødbrems, trøtthetsvarsler, svart boks, automatisk nødblink, intelligent fartsholder, fil-assistent, bedre fotgjengerbeskyttelse, ryggekamera og sensorer, bedre passasjerbeskyttelse og forbedrede sikkerhetsbelter. Les hele saken

KOLLEKTIVTRANSPORT/10. juli 2018

Regjeringen følger opp Nasjonal transportplan med ny handlingsplan for kollektivtransport

– Bedre kollektivløsninger vil gi folk flest bedre mobilitet og større fleksibilitet i hverdagen. I byene kan bedre kollektivløsninger bidra til å gjøre privatbilen overflødig for mange. Derfor har vi prioritert kollektivtransporten høyt i Nasjonal transportplan, og derved kan en rekke byer øke sin lokale satsing på kollektivtrafikk kraftig. Les hele saken

Til toppen