NSB: 2,4 millioner flere på toget

NSB: 2,4 millioner flere på toget

NSB-konsernet hadde et driftsresultat på nær 1,7 milliarder kroner i årets åtte første måneder. – Det er fremgang i alle forretningsområder, og spesielt persontogvirksomheten går godt, sier konsernsjef Geir Isaksen i NSB.

  • Logistikk
Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

NSB-konsernet hadde driftsinntekter på vel 9,8 milliarder kroner etter årets første åtte måneder, opp fra 9,7 milliarder kroner i samme periode året før. Driftsresultatet ble nær 1,7 milliarder kroner, mot 1 milliard i samme periode i 2014, en økning på 63,7 prosent.

Kraftig reisevekst

– NSB har forbedret togtilbudet, noe som har bidratt til en fortsatt sterk vekst i antall passasjerer, sier konsernsjef Geir Isaksen i NSB.

Det var 44,1 millioner reiser med togene til NSB og NSB Gjøvikbanen AS i årets åtte første måneder. Det er 2,4 millioner flere reiser enn i samme periode i fjor, en vekst på 5,7 prosent.

Persontogvirksomheten hadde et driftsresultat på 784 millioner kroner per 2. tertial, mot 620 millioner kroner i 2014.

NSB har forbedret togtilbudet

– Vi fortsetter nå fornyingen av togparken, og fikk i forslag til statsbudsjett for 2016 politisk klarering for å kjøpe 26 nye tog slik at vi kan forbedre tilbudet til de reisende ytterligere, sier Isaksen.

Den gode passasjerutviklingen er en trend som har gått over flere år. Dersom passasjertallene utvikler seg på samme nivå resten av året, vil NSB ha en passasjervekst på vel 26 prosent fra 2011 til 2015. I 2014 ble det foretatt vel 10 millioner flere reiser enn i 2011.

– Det er godt å se at satsingen på jernbane fører til at flere velger å reise miljøvennlig med toget, sier Isaksen.

Fremgang for buss og gods

Nettbuss hadde et driftsresultat på 144 millioner kroner per 2. tertial, mot 94 millioner kroner i 2014. Tallet på reiser i samme periode var 68,1 millioner.

CargoNet hadde et driftsresultat på 12 millioner kroner per 2. tertial, mot -68 millioner kroner i 2014.

Det er spesielt gledelig å se at godsvirksomheten vår leverer positive resultater

– Det er spesielt gledelig å se at godsvirksomheten vår leverer positive resultater etter omfattende omstillingsprosesser i CargoNet, sier Isaksen.

Solid i eiendom og vedlikehold

Med jernbanereformen skal to av NSB-konsernets virksomheter, ROM Eiendom og Mantena (NSBs vedlikeholdsselskap), overføres til staten.

– Begge selskapene viser gode resultater, og jeg føler meg sikker på at de vil lykkes også i sitt nye eierskap, sier Isaksen.

Begge selskapene viser gode resultater

ROM Eiendom hadde et driftsresultat på 670 millioner kroner per 2. tertial, mot 339 millioner kroner i 2014. Økningen skyldes i stor grad en positiv verdiutvikling i selskapets eiendommer.

Mantena øker driftsresultatet til 67 millioner kroner per 2. tertial, mot 38 millioner kroner i 2014.

Hele tertialrapporten finner du her.

SAMFERDSEL/15. mai 2019

El-ferger bedre enn bro og tunnel?

– Det er grunn til å reise spørsmålet om hvorvidt el-ferger kan være et bedre alternativ enn kostbare broer og tunneler i tiden som kommer. Se bare på den såkalte «fergefri» kystvegen fra Stavanger til Trondheim. Det kan kanskje finnes bedre alternativer. Les hele saken

LOGISTIKK/14. mai 2019

Oslo City Hub er åpnet

Logistikkleverandøren DB Schenker åpnet 8. mai sitt første distribusjonssenter for utslippsfri distribusjon i Oslo, den nye Oslo City Hub. Den sentralt beliggende nye terminalen vil redusere CO2-utslippene av by distribusjon med 80% ved hjelp av elektriske biler og e-sykler. Oslo City Hub er en del av Electric City, Oslo by sin feltaktivitetssatsing knyttet til byens status som Europas Miljøhovedstad 2019. Les hele saken

KJØRETØY/13. mai 2019

Populær modell blir igjen tilgjengelig i Norge

Volvo lanserer nå det ekstra store Globetrotter XXL førerhuset som første gang ble tatt frem for Australia i 2008. Dette ble tilgjengelig på Volvo FH i 2009 og det ble totalt levert 159 FH med XXL – førerhus i FH Classic-serien i Norge den gangen. Nå lanseres dagens Volvo FH-modell med det spesielle førerhuset. Les hele saken

Til toppen