Ny elektrisk milepæl

Ny elektrisk milepæl

30.000 solgte biler i Norge. Hordaland er det store Nissan LEAF-fylket, med Akershus og Oslo like etter. Likevel viser salgstallene at elbilen er populær i hele landet.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

– Den norske elbil-politikken er en viktig årsak til suksessen. Nå gjelder det å stå løpet ut for å nå Stortingets mål om kun nullutslippsbiler solgt i 2025, sier kommunikasjonsdirektør Marina Maneas Bakkum som understreker at veksten i elbil-salget har flatet ut ved introduksjonen av ladbare hybridbiler.

Vært med på å skape en revolusjon

Nissan feiret eieren av LEAF nr. 30 000, samtidig som den aller første kjøperen av Nissan LEAF i Norge fortalte om sine erfaringer med LEAF ‘en. Han kjører fortsatt rundt i den, og har ikke angret på kjøpet.

Også ZERO bidro ved overrekkelsen av bil nr. 30 000.

– Nissan Leaf var den første elbilen som matchet bilene folk flest kjører rundt i. Når vi nå markerer at 30 000 av verdens mest solgte elbil ruller på norske veier, feirer vi også revolusjonen denne bilen har vært med på å skape, sier Kari Asheim, fagansvarlig transport i ZERO.

18

I mai 2017 ble Nissan LEAF nummer 30.000 solgt i Norge. Det betyr at nesten hver tredje elbil på norske veier er en Nissan LEAF. Siden den kom på markedet i 2011, har Nissan LEAF vært en av storselgerne innen elbilsegmentet. Etter at dagens utgave av LEAF har blitt betydelig oppgradert, blant annet med mye lengre rekkevidde, er den fortsatt en av de mest solgte modellene i Norge.

Generalsekretær i Elbilforeningen, Christina Bu gratulerte Nissan med milepælen de har oppnådd med det eventyrlige salget av Leaf.

– Både i Norge og på verdensbasis har salget vært imponerende. Nissan kom med en elbil for folk flest lenge før andre konkurrenter helt hadde rukket å reagere allerede i 2010, og den har holdt koken på toppen av salgsstatistikken siden. Dette er elbilen flest nordmenn har lært å kjenne og Leaf-eierne er storfornøyde, sier generalsekretær i Elbilforeningen, Christina Bu.

KOLLEKTIVTRANSPORT/19. mars 2019

Byvekstavtale for Trondheimsområdet klar

15.mars ble utkastet til byvekstavtale for Trondheimsområdet undertegnet. Målet med avtalen er at vekst i persontrafikken skal skje med kollektivtrafikk, sykkel eller gange. -Det har vært et stort fokus på jernbanens rolle og muligheter i dette arbeidet, sier leder for regional samhandling i Midt- og Nord-Norge, Anne Skolmli. Les hele saken

LOGISTIKK/18. mars 2019

Utnevnt til ny administrerende direktør DHL Express Europe

DHL Express har utnevnt Alberto Nobis som ny administrerende direktør for Europa. Nobis var Global CFO for DHL Express fra 2009 til 2012, før han flyttet tilbake til sitt hjemland Italia i 2013. Som administrerende direktør for DHL Express Italia bidro Alberto Nobis til å drive divisjonens vekst i det italienske markedet. Fra 1. januar 2019 har han tatt over ansvaret for Express Europe etter John Pearson, som ble Global CEO for DHL Express. Les hele saken

Til toppen