Ny måte å ta piggdekk-snylterne på

Ny måte å ta piggdekk-snylterne på

Ny teknologi gravd ned i veibanen kan registrere om folk har piggdekk eller ikke. Nå vil Statens vegvesen satse videre på sensoren, skriver NRK på sine nettsider.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Hjemme i Hallingdal får Ole Bjørn Kleven trafikkdata fra en sensor plassert i veibanen på Europavei 39, like øst for Molde.

– Målet med sensoren er å registrere om folk har piggdekk eller ikke, og koble det opp mot automatisk innkreving av piggdekkgebyr, sier oppfinneren til NRK.

Det tok hele fire år å utvikle sensoren. Den har nå ligget ute på veien i ett år. ARES, firmaet Kleven jobber i, har tatt patent på oppfinnelsen.

– Det er ingen andre i verden som kan registrere pigg på den måten vi gjør, avslutter han til NRK.

Les hele saken på NRK.

KOLLEKTIVTRANSPORT/21. september 2018

Nytt system for sanntidsinformasjon til kollektivnettet i Trøndelag

FARA har signert en kontrakt med AtB om å levere et nytt system for sanntidsinformasjon til kollektivnettet i Trøndelag. Avtalen gjelder i første omgang transportmidler, holdeplasser og stasjoner i Stor-Trondheim, med opsjon på videre utvidelse til resten av fylket, inkludert hurtigbåt og ferge. Les hele saken

HYDROGENTOG/19. september 2018

Verdenspremiere: Alstoms hydrogentog settes inn i passasjertrafikk

Det var en verdenspremiere som ble feiret av Alstom, en av Europas største jernbaneprodusenter, ministeren for økonomi og transport i Niedersachsen, forbundsministeriet for transport og transportmyndighetene i Landesnahverkehrsgesellschaft Niedersachsen (LNVG) og Eisenbahnen und Verkehrsbetriebe Elbe-Weser (EVB) i Bremervörde søndag 16. september. Les hele saken

Til toppen