Ny måte å ta piggdekk-snylterne på

Ny måte å ta piggdekk-snylterne på

Ny teknologi gravd ned i veibanen kan registrere om folk har piggdekk eller ikke. Nå vil Statens vegvesen satse videre på sensoren, skriver NRK på sine nettsider.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Hjemme i Hallingdal får Ole Bjørn Kleven trafikkdata fra en sensor plassert i veibanen på Europavei 39, like øst for Molde.

– Målet med sensoren er å registrere om folk har piggdekk eller ikke, og koble det opp mot automatisk innkreving av piggdekkgebyr, sier oppfinneren til NRK.

Det tok hele fire år å utvikle sensoren. Den har nå ligget ute på veien i ett år. ARES, firmaet Kleven jobber i, har tatt patent på oppfinnelsen.

– Det er ingen andre i verden som kan registrere pigg på den måten vi gjør, avslutter han til NRK.

Les hele saken på NRK.

KOLLEKTIVTRANSPORT/19. mars 2019

Byvekstavtale for Trondheimsområdet klar

15.mars ble utkastet til byvekstavtale for Trondheimsområdet undertegnet. Målet med avtalen er at vekst i persontrafikken skal skje med kollektivtrafikk, sykkel eller gange. -Det har vært et stort fokus på jernbanens rolle og muligheter i dette arbeidet, sier leder for regional samhandling i Midt- og Nord-Norge, Anne Skolmli. Les hele saken

LOGISTIKK/18. mars 2019

Utnevnt til ny administrerende direktør DHL Express Europe

DHL Express har utnevnt Alberto Nobis som ny administrerende direktør for Europa. Nobis var Global CFO for DHL Express fra 2009 til 2012, før han flyttet tilbake til sitt hjemland Italia i 2013. Som administrerende direktør for DHL Express Italia bidro Alberto Nobis til å drive divisjonens vekst i det italienske markedet. Fra 1. januar 2019 har han tatt over ansvaret for Express Europe etter John Pearson, som ble Global CEO for DHL Express. Les hele saken

Til toppen