Nytt system for sanntidsinformasjon til kollektivnettet i Trøndelag
(Foto: AtB)

Nytt system for sanntidsinformasjon til kollektivnettet i Trøndelag

FARA har signert en kontrakt med AtB om å levere et nytt system for sanntidsinformasjon til kollektivnettet i Trøndelag. Avtalen gjelder i første omgang transportmidler, holdeplasser og stasjoner i Stor-Trondheim, med opsjon på videre utvidelse til resten av fylket, inkludert hurtigbåt og ferge.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Løsningen for sanntidsinformasjon vil gi kollektivreisende nøyaktig informasjon om ankomst og avreise gjennom skjermer på holdeplasser og ombord transportmidlene, samt opprop. I tillegg vil transportmidlene bli utstyrt med nye sjåførterminaler, som er integrert med de audiovisuelle løsningene og passasjertelling. Systemet benytter den nye bransjestandarden “ITxPT” og prosjektet er svært tidlig ute og blir et av de første som leveres i henhold til denne standarden i Norge.

– ITxPT står for Informasjonsteknologi for kollektivtrafikk (Information Technology for Public Transport) og er en europeisk standard. Det gjør at løsninger enkelt kan integreres med eksisterende maskinvare og at ulike systemer lettere snakker sammen, sier administrerende direktør i FARA, Ørjan Kirkefjord.

I tillegg til sanntidsinformasjon skal FARA også levere trafikklysstyring til kollektivnettet, som vil gi aktiv prioritering av buss og trikk i lyskryss.

– Det er viktig for oss å kunne tilby god og riktig informasjon til våre kunder. Vi vil i stor grad involvere brukerne før oppstart for å best mulig kunne tilpasse systemet for våre reisende, sier Janne Sollie, administrerende direktør i AtB.

– Vårt mål i FARA er å gjøre kollektivreisen så enkel som mulig. Gjennom våre sanntidsløsninger håper vi å gjøre det lettere for reisende å velge kollektivtransport. Vi er veldig glade og stolte over å levere dette til innbyggerne i Trondheim, som også er der vi selv holder til, sier Kirkefjord.

Den nye sanntidsløsningen skal implementeres i forbindelse med nytt kollektivsystem i Trøndelag fra august 2019. FARA har levert IT-løsninger for kollektivtrafikk til Trøndelag siden 2008.

BIODRIVSTOFF/18. oktober 2018

Omsetningen av avansert biodrivstoff øker

Tall fra Skattedirektoratet viser at omsetningen av avansert biodrivstoff i første halvdel av 2018 har økt betydelig sammenliknet med fjoråret. – En gledelig utvikling, mener Drivkraft Norge og Nobio, som begge er en del av samarbeidet Biodrivstoff 2030. Organisasjonene advarer mot å gjøre kortsiktige endringer i biodrivstoffpolitikken. Les hele saken

KJØRETØY/16. oktober 2018

En milepæl for Volvo FH – bil nummer 1 million ble levert på IAA i Hannover

Volvo Trucks‘ flaggskip, Volvo FH, feirer 25 års jubileum i år og er en av transportbransjens største suksesser noensinne. Nå har jubileumsbilen passert en ny spennende milepæl. Den 19. september ble Volvo FH nummer 1 million overlevert til en stolt kunde på IAA-messen i Hannover av Claes Nilsson, president i Volvo Trucks. Les hele saken

Til toppen