OFV med årsrapport for 2014

OFV med årsrapport for 2014

Høsten 2013 varslet den nye regjeringen sterkere satsing på veipolitikk. Året 2014 viste at det fortsatt er mange utfordringer, og at ikke alt er på rett vei, skriver OFV på sine nettsider.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

[factbox id="1"]

Plattformen regjeringen Solberg bygger sitt arbeid på, synliggjorde prioriteringer og et godt sammenfall med mange av de viktigste sakene Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) har arbeidet med i årevis: Blant andre minstestandarder for hovedveinettet, satsing på store, lange veiprosjekter, konkret og prioritert satsing på å fjerne veiforfallet, en egen motorveiplan og et uavhengig veitilsyn, skriver OFV på sine nettsider.

Til tross for en del lyspunkter, ble 2014 et år som viste at det også i veipolitikken er langt fra ord til konkret handling – og at det er lettere å love i opposisjon, enn å gjennomføre i posisjon, skriver OFV.

– Statssekretær i Samferdselsdepartementet, Bård Hoksrud (FrP), har sagt at «2015 blir året for reformer». Det kan være avgjørende, for det er mange fortsatt mange veipolitiske løfter som skal innfris. Og det er kun to år til neste stortingsvalg, sier OFVs direktør Øyvind Solberg Thorsen.

OFVs Årsrapport oppsummerer arbeidet som er gjennomført i 2014. Rapporten viser hvilke saker som ble prioritert av regjeringen i det første regjeringsåret, og hvilke saker det går sakte med.

Last ned rapporten her (PDF).

SAMFERDSEL/15. mai 2019

El-ferger bedre enn bro og tunnel?

– Det er grunn til å reise spørsmålet om hvorvidt el-ferger kan være et bedre alternativ enn kostbare broer og tunneler i tiden som kommer. Se bare på den såkalte «fergefri» kystvegen fra Stavanger til Trondheim. Det kan kanskje finnes bedre alternativer. Les hele saken

LOGISTIKK/14. mai 2019

Oslo City Hub er åpnet

Logistikkleverandøren DB Schenker åpnet 8. mai sitt første distribusjonssenter for utslippsfri distribusjon i Oslo, den nye Oslo City Hub. Den sentralt beliggende nye terminalen vil redusere CO2-utslippene av by distribusjon med 80% ved hjelp av elektriske biler og e-sykler. Oslo City Hub er en del av Electric City, Oslo by sin feltaktivitetssatsing knyttet til byens status som Europas Miljøhovedstad 2019. Les hele saken

KJØRETØY/13. mai 2019

Populær modell blir igjen tilgjengelig i Norge

Volvo lanserer nå det ekstra store Globetrotter XXL førerhuset som første gang ble tatt frem for Australia i 2008. Dette ble tilgjengelig på Volvo FH i 2009 og det ble totalt levert 159 FH med XXL – førerhus i FH Classic-serien i Norge den gangen. Nå lanseres dagens Volvo FH-modell med det spesielle førerhuset. Les hele saken

Til toppen