OFV med årsrapport for 2014

OFV med årsrapport for 2014

Høsten 2013 varslet den nye regjeringen sterkere satsing på veipolitikk. Året 2014 viste at det fortsatt er mange utfordringer, og at ikke alt er på rett vei, skriver OFV på sine nettsider.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

[factbox id="1"]

Plattformen regjeringen Solberg bygger sitt arbeid på, synliggjorde prioriteringer og et godt sammenfall med mange av de viktigste sakene Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) har arbeidet med i årevis: Blant andre minstestandarder for hovedveinettet, satsing på store, lange veiprosjekter, konkret og prioritert satsing på å fjerne veiforfallet, en egen motorveiplan og et uavhengig veitilsyn, skriver OFV på sine nettsider.

Til tross for en del lyspunkter, ble 2014 et år som viste at det også i veipolitikken er langt fra ord til konkret handling – og at det er lettere å love i opposisjon, enn å gjennomføre i posisjon, skriver OFV.

– Statssekretær i Samferdselsdepartementet, Bård Hoksrud (FrP), har sagt at «2015 blir året for reformer». Det kan være avgjørende, for det er mange fortsatt mange veipolitiske løfter som skal innfris. Og det er kun to år til neste stortingsvalg, sier OFVs direktør Øyvind Solberg Thorsen.

OFVs Årsrapport oppsummerer arbeidet som er gjennomført i 2014. Rapporten viser hvilke saker som ble prioritert av regjeringen i det første regjeringsåret, og hvilke saker det går sakte med.

Last ned rapporten her (PDF).

SOFTWARE/13. juli 2018

Bruker teknologi for å effektivisere flyplassdriften

Etter at Widerøe Ground Handling inngikk avtalen om å overta store deler av bakkevirksomheten til SAS, trengte de et felles støttesystem for å håndtere driften på best mulig måte. Med bistand fra Lexit Group har de kommet frem til en optimal løsning. Les hele saken

ALKOLÅS/11. juli 2018

EU ønsker å innføre 11 sikkerhetssystemer

EU ønsker å innføre 11 sikkerhetssystemer inkludert monteringsanvisning om bruk av alkolås på nye biler innen 2021. Målet er å bidra til å halvere antall dødsulykker i trafikken. Det er bladet Autocar som nylig setter fokus på EUs sikkerhetsliste som består av alkolås, automatisk nødbrems, trøtthetsvarsler, svart boks, automatisk nødblink, intelligent fartsholder, fil-assistent, bedre fotgjengerbeskyttelse, ryggekamera og sensorer, bedre passasjerbeskyttelse og forbedrede sikkerhetsbelter. Les hele saken

KOLLEKTIVTRANSPORT/10. juli 2018

Regjeringen følger opp Nasjonal transportplan med ny handlingsplan for kollektivtransport

– Bedre kollektivløsninger vil gi folk flest bedre mobilitet og større fleksibilitet i hverdagen. I byene kan bedre kollektivløsninger bidra til å gjøre privatbilen overflødig for mange. Derfor har vi prioritert kollektivtransporten høyt i Nasjonal transportplan, og derved kan en rekke byer øke sin lokale satsing på kollektivtrafikk kraftig. Les hele saken

Til toppen