Hotellet er bygget opp at 25 gjenværende containere som er forvandlet til fargeglade hotellrom med utsikt mot Stillehavet.
Hotellet er bygget opp at 25 gjenværende containere som er forvandlet til fargeglade hotellrom med utsikt mot Stillehavet. (Foto: KLM)

Øko-hotell bygget av containere fra lasteskip

Valparaiso er Chiles viktigste havneby og hver dag strømmer lasteskip inn fra hele verden. Når skipene forlater havnen setter de igjen containere som blir til store berg av forsøplende metall. Containerne har en levetid på ca 15 år før de blir ubrukelige. I det historiske området Cerro Mariposas startet et kreativt og bærekraftig prosjekt for å få bukt med problemet med gjenværende containere som forsøplet området.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

I september åpnet WineBox Valparaiso – regionens første øko-hotell oppbygd av gjenværende containere fra lasteskipene. Initiativtakeren til hotellet er Grant Phelps fra New Zealand. Phelps har vært bosatt i Valparaiso i 16 år og har lenge reagert på det voksende berget av gjenværende lastecontainere som har hatt en negativ innvirkning på bybildet. Ambisjonen med WineBox var å skape et bærekraftig alternativ til de tradisjonelle hotellene, og forandre et av Valparaisos fattigste områder til en turistattraksjon.

  Foto: KLM

– Målet med Great News-kampanjen vår er å løfte frem de små men betydningsfulle historiene som ellers ikke hadde nådd oss her hjemme i Norge. Containerhotellet er et utmerket eksempel på en slik historie. Denne nyheten angår oss særlig ettersom bærekraft er noe vi i KLM brenner for og vil oppfordre til, sier Emmelie Johansson, markedssjef for Air France KLM i Norden.

  Foto: KLM

Selvforsynende vinproduksjon

Hotellet har fått navnet Winebox fordi det er selvforsynende innen vinproduksjon. Produksjonen skjer i hotellets kjeller og forventes å kunne produsere 42.000 flasker vin hvert år. Hotellet er bygget opp at 25 gjenværende containere som er forvandlet til fargeglade hotellrom med utsikt mot Stillehavet. Hvert rom forteller en unik historie da de faktisk er fraktet jorden rundt før de havnet i Valparaiso. Innredningen og møblene er laget av 3000 lastepaller i tre og rommene er isolert med resirkulert avispapir. 

KOLLEKTIVTRANSPORT/19. mars 2019

Byvekstavtale for Trondheimsområdet klar

15.mars ble utkastet til byvekstavtale for Trondheimsområdet undertegnet. Målet med avtalen er at vekst i persontrafikken skal skje med kollektivtrafikk, sykkel eller gange. -Det har vært et stort fokus på jernbanens rolle og muligheter i dette arbeidet, sier leder for regional samhandling i Midt- og Nord-Norge, Anne Skolmli. Les hele saken

LOGISTIKK/18. mars 2019

Utnevnt til ny administrerende direktør DHL Express Europe

DHL Express har utnevnt Alberto Nobis som ny administrerende direktør for Europa. Nobis var Global CFO for DHL Express fra 2009 til 2012, før han flyttet tilbake til sitt hjemland Italia i 2013. Som administrerende direktør for DHL Express Italia bidro Alberto Nobis til å drive divisjonens vekst i det italienske markedet. Fra 1. januar 2019 har han tatt over ansvaret for Express Europe etter John Pearson, som ble Global CEO for DHL Express. Les hele saken

Til toppen