Oslo City Hub på Filipstad i Oslo.
Oslo City Hub på Filipstad i Oslo. (Foto: Schenker )

Oslo City Hub er åpnet

Logistikkleverandøren DB Schenker åpnet 8. mai sitt første distribusjonssenter for utslippsfri distribusjon i Oslo, den nye Oslo City Hub. Den sentralt beliggende nye terminalen vil redusere CO2-utslippene av by distribusjon med 80% ved hjelp av elektriske biler og e-sykler. Oslo City Hub er en del av Electric City, Oslo by sin feltaktivitetssatsing knyttet til byens status som Europas Miljøhovedstad 2019.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

DB Schenker tar sikte på å oppnå nullutslipp i all by distribusjon i Norge innen utgangen av 2020. Oslo City Hub-prosjektet er det første prosjektet hvor dette skal oppnås.

– Digitalisering og mer bærekraftige løsninger vil være sentrale konkurransefaktorer for fremtidig logistikk. Vi i DB Schenker har allerede startet denne fremtiden, sier Jochen Thewes, CEO i DB Schenker AG. "Med bærekraftige Oslo City Hub tar vi et nytt skritt for å dramatisk redusere CO2-utslippene i vår daglige logistikkvirksomhet.

Oslo City Hub vil bli lokalisert på Filipstadkaia i Oslo sentrum. Bygningen bygges av containere og er organisert for effektiv godshåndtering. Bygningen er 457 m2. stor. Alle varer vil bli levert av elektriske lastebiler og e-sykler ut fra Oslo City Hub.

– DB Schenker har generelt en høy forpliktelse til bærekraftige løsninger. Som medlem av EV100-initiativet tar vi sikte på at frem mot 2030 å gradvis erstatte diesel-kjøretøyer med elektriske biler i distribusjonsleddet. Det setter nye standarder for intelligent mobilitet. På Svensk side har vi startet testkjøring av Einride, som er verdens første elektrisk og autonome lastebil i kommersiell drift. DB Schenker samarbeider også godt internasjonalt innenfor produktområdene Sjø og Fly gjennom samarbeidsplattformer om bærekraftige transportløsninger. Siden 2010 har vi tilbudt markedet grønne transportløsninger basert på kvalitative miljøfakta (www.ecotransit.org) for våre kunder.

SELVKJØRENDE/21. mai 2019

Nå er Ruters første selvkjørende busser i drift

Ved 14-tiden i går rullet Ruters selvkjørende busser "Mads" og "Oda" avgårde på sin første ordinære kjøretur mellom Kontraskjæret og Vippetangen i Oslo. Fra og med i dag kan alle med gyldig Ruter-billett benytte seg av det nye reisetilbudet. Kjøretøyene har 11 sitteplasser for passasjerer og vil kjøre i opptil 18 km/t. Les hele saken

LOGISTIKK/21. mai 2019

Først i Norge med 32 meters vogntog

Schenker AS planlegger som første logistikk selskap i Norge å teste ut vogntog av typen DUO2, med en lengde på 32 meter. Basert på erfaringene med innføring av vogntog på 25,25 meter, som Schenker AS fikk godkjent for prøvedrift, og senere ordinær trafikk, vil selskapet starte med testkjøring på Norske veier med 32 meters vogntog med en kapasitet på 80 tonn. Les hele saken

Til toppen