Politiet har fått opp øynene for elbiler

Politiet har fått opp øynene for elbiler

Nå begynner også politiet rundt om i verden å få opp øynene for elbiler. I Luxembourg har politiet nylig kjøpt to Teslaer og politiet i Los Angeles har både kjøpt og leaset ulike elbiler.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Tidligere denne måneden annonserte politiet i Luxembourg kjøpet av to Tesla Model S. Bilene skal patruljere gatene i det vesle landet, og det er departementet for bærekraftig utvikling som har tatt beslutningen.

- Dette er et smart tiltak, sier Markus Nordquist i Agva Kraft. Han har lenge fulgt utviklingen til Tesla og ser det som en perfekt bil til dette formålet. -Politiet opererer normalt innen et begrenset geografisk område og vil være lite påvirket av ladingsproblematikk. Dette er raske og gode biler som man forventer å ha lite vedlikehold med. Dessuten sender dette et tydelig signal til befolkningen om at fremtiden er elektrisk, sier elbilentusiasten hos Agva Kraft.

El-sykler bør bli vudert

Ifølge Electrek gikk LAPD i fjor til anskaffelse av blant annet 100 BMW i3 og de skal også ha to Teslaer i tillegg til andre utslippsvennlige biler.

- Sentrumspolitet bør også vurdere el-sykler, sier Markus Nordquist som selv bruker el-sykkel daglig mellom sitt bosted og arbeidsplassen Agva Kraft på Lysaker.

- Man kunne for eksempel se for seg at de hadde en knapp som frigjør mer enn normalt tillatt effekt ved utrykning.

AUTONOM SKIPSFART/22. februar 2019

40.000 billass spares med Yara Birkeland

– Dette er et svært spennende prosjekt. Ikke fordi det har hatt spesielt store tekniske utfordringer, men fordi det representerer en sterk miljøsatsing og er en spydspiss på sitt felt. Her har vi fått være med på å være helt i front i utviklingen, og det setter vi pris på. Les hele saken

VONGTOG/21. februar 2019

– Skjerp kravene og få farlige vogntog bort fra veiene

Et stort flertall nordmenn mener kravene til vogntog bør skjerpes, viser en ny NAF-undersøkelse. I tillegg bør transportfirmaer og de som kjøper transporttjenester holdes medansvarlig for sikkerheten. – Vi kan ikke leve med utryggheten folk opplever med farlige vogntog, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF. Les hele saken

Til toppen