Politiet har fått opp øynene for elbiler

Politiet har fått opp øynene for elbiler

Nå begynner også politiet rundt om i verden å få opp øynene for elbiler. I Luxembourg har politiet nylig kjøpt to Teslaer og politiet i Los Angeles har både kjøpt og leaset ulike elbiler.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Tidligere denne måneden annonserte politiet i Luxembourg kjøpet av to Tesla Model S. Bilene skal patruljere gatene i det vesle landet, og det er departementet for bærekraftig utvikling som har tatt beslutningen.

- Dette er et smart tiltak, sier Markus Nordquist i Agva Kraft. Han har lenge fulgt utviklingen til Tesla og ser det som en perfekt bil til dette formålet. -Politiet opererer normalt innen et begrenset geografisk område og vil være lite påvirket av ladingsproblematikk. Dette er raske og gode biler som man forventer å ha lite vedlikehold med. Dessuten sender dette et tydelig signal til befolkningen om at fremtiden er elektrisk, sier elbilentusiasten hos Agva Kraft.

El-sykler bør bli vudert

Ifølge Electrek gikk LAPD i fjor til anskaffelse av blant annet 100 BMW i3 og de skal også ha to Teslaer i tillegg til andre utslippsvennlige biler.

- Sentrumspolitet bør også vurdere el-sykler, sier Markus Nordquist som selv bruker el-sykkel daglig mellom sitt bosted og arbeidsplassen Agva Kraft på Lysaker.

- Man kunne for eksempel se for seg at de hadde en knapp som frigjør mer enn normalt tillatt effekt ved utrykning.

Til toppen