Post etter flystyrten er ødelagt

Post etter flystyrten er ødelagt

Posten som ble funnet etter flystyrten i begynnelsen av januar, er så skadet at den ikke blir distribuert.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Natt til fredag 8. januar styrtet et postfly som fraktet pakker og brev fra Østlandet til Nord-Norge. Redningsmannskapene gjorde en betydelig innsats med å samle post på havaristedet. 15 søppelsekker med post ble samlet inn og fraktet til Oslo og vurdert videresendt.

- Posten som ble funnet, er i en slik forfatning at den ikke er egnet for fremsending. Posten Norge har derfor avgjort at den innsamlede posten destrueres, sier kommunikasjonsdirektør Elisabeth Gjølme i Posten Norge.

Avgjørelsen er tatt i samråd med Norsk kommunikasjonsmyndighet (Nkom), som har gitt Posten Norge et enkeltvedtak i sakens anledning.

Om bord i flyet var det 4,5 tonn post som skulle til Tromsø, for videre distribusjon til Nord-Norge og Svalbard. All post om bord er tapt.

Postens kundeservice har vært i kontakt med avsendere av ekspresspakkene som var i flyet, men det er ikke sporing på A-posten. Dermed må avsendere/mottakere ta kontakt med hverandre dersom de antar at deres brev var om bord.

SAMFERDSEL/15. mai 2019

El-ferger bedre enn bro og tunnel?

– Det er grunn til å reise spørsmålet om hvorvidt el-ferger kan være et bedre alternativ enn kostbare broer og tunneler i tiden som kommer. Se bare på den såkalte «fergefri» kystvegen fra Stavanger til Trondheim. Det kan kanskje finnes bedre alternativer. Les hele saken

LOGISTIKK/14. mai 2019

Oslo City Hub er åpnet

Logistikkleverandøren DB Schenker åpnet 8. mai sitt første distribusjonssenter for utslippsfri distribusjon i Oslo, den nye Oslo City Hub. Den sentralt beliggende nye terminalen vil redusere CO2-utslippene av by distribusjon med 80% ved hjelp av elektriske biler og e-sykler. Oslo City Hub er en del av Electric City, Oslo by sin feltaktivitetssatsing knyttet til byens status som Europas Miljøhovedstad 2019. Les hele saken

KJØRETØY/13. mai 2019

Populær modell blir igjen tilgjengelig i Norge

Volvo lanserer nå det ekstra store Globetrotter XXL førerhuset som første gang ble tatt frem for Australia i 2008. Dette ble tilgjengelig på Volvo FH i 2009 og det ble totalt levert 159 FH med XXL – førerhus i FH Classic-serien i Norge den gangen. Nå lanseres dagens Volvo FH-modell med det spesielle førerhuset. Les hele saken

Til toppen