Posten og Bring med ny logistikksenter i Tromsø

Posten og Bring med ny logistikksenter i Tromsø

Posten og Brings nye logistikksenter i Tromsø skal ligge på havna i Breivika. Både Posten Norge, Tromsø kommune og Tromsø havn ser med glede på etableringen.

  • Logistikk
Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

[img id="1"]

Styret i Posten Norge besluttet i juni å investere 270 millioner kroner for å samlokalisere all virksomhet i Tromsø. Flere tomtealternativer har vært vurdert, og konsernet er nå kommet til enighet med Tromsø Havn om at logistikksenteret skal legges i Breivika nord for Tromsø sentrum. Deler av tomten skal fylles ut i sjøen, og tomten skal delvis kjøpes og delvis festes.

- Dette er en stor dag for Posten og Bring. Med tomten på plass, kan vi gå i gang med å bygge en topp moderne terminal. Det gir våre kunder et bedre tilbud, våre medarbeidere en mer attraktiv arbeidsplass, og bidrar til at konsernet oppnår våre ambisiøse miljømål, sier distriktssjef Torstein Stormo i Posten Norge.

Fornøyd byrådsleder

Også byrådsleder Kristin Røymo i Tromsø kommune er glad for etableringen:

[img id="2"]

- Posten har alltid vært viktig for oss, og både for byen og for havna er det positivt at Posten-konsernet satser her. Også Tromsø kommune er opptatt av miljøet, og vi er helt avhengig av at bedrifter som Posten går foran, sier hun.

Skal stå klar i 2017

Byggestart for Postens og Brings logistikksenter er planlagt til andre halvår i 2016, og åpning vil bli i 2017. Bygningen blir på 12.000 kvadratmeter, og blir arbeidsplass for rundt  315 medarbeidere. De kommer fra dagens postterminal på Langes, Bring-terminalen i Breivika noen hundre meter unna den nye tomten, og distribusjonsenheten i Tromsdalen.

Den nye terminalen vil gi 150.000 færre kjøre kilometer med bil hvert år.

SOFTWARE/13. juli 2018

Bruker teknologi for å effektivisere flyplassdriften

Etter at Widerøe Ground Handling inngikk avtalen om å overta store deler av bakkevirksomheten til SAS, trengte de et felles støttesystem for å håndtere driften på best mulig måte. Med bistand fra Lexit Group har de kommet frem til en optimal løsning. Les hele saken

ALKOLÅS/11. juli 2018

EU ønsker å innføre 11 sikkerhetssystemer

EU ønsker å innføre 11 sikkerhetssystemer inkludert monteringsanvisning om bruk av alkolås på nye biler innen 2021. Målet er å bidra til å halvere antall dødsulykker i trafikken. Det er bladet Autocar som nylig setter fokus på EUs sikkerhetsliste som består av alkolås, automatisk nødbrems, trøtthetsvarsler, svart boks, automatisk nødblink, intelligent fartsholder, fil-assistent, bedre fotgjengerbeskyttelse, ryggekamera og sensorer, bedre passasjerbeskyttelse og forbedrede sikkerhetsbelter. Les hele saken

KOLLEKTIVTRANSPORT/10. juli 2018

Regjeringen følger opp Nasjonal transportplan med ny handlingsplan for kollektivtransport

– Bedre kollektivløsninger vil gi folk flest bedre mobilitet og større fleksibilitet i hverdagen. I byene kan bedre kollektivløsninger bidra til å gjøre privatbilen overflødig for mange. Derfor har vi prioritert kollektivtransporten høyt i Nasjonal transportplan, og derved kan en rekke byer øke sin lokale satsing på kollektivtrafikk kraftig. Les hele saken

Til toppen