Posten og Bring med ny logistikksenter i Tromsø

Posten og Bring med ny logistikksenter i Tromsø

Posten og Brings nye logistikksenter i Tromsø skal ligge på havna i Breivika. Både Posten Norge, Tromsø kommune og Tromsø havn ser med glede på etableringen.

  • Logistikk
Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

[img id="1"]

Styret i Posten Norge besluttet i juni å investere 270 millioner kroner for å samlokalisere all virksomhet i Tromsø. Flere tomtealternativer har vært vurdert, og konsernet er nå kommet til enighet med Tromsø Havn om at logistikksenteret skal legges i Breivika nord for Tromsø sentrum. Deler av tomten skal fylles ut i sjøen, og tomten skal delvis kjøpes og delvis festes.

- Dette er en stor dag for Posten og Bring. Med tomten på plass, kan vi gå i gang med å bygge en topp moderne terminal. Det gir våre kunder et bedre tilbud, våre medarbeidere en mer attraktiv arbeidsplass, og bidrar til at konsernet oppnår våre ambisiøse miljømål, sier distriktssjef Torstein Stormo i Posten Norge.

Fornøyd byrådsleder

Også byrådsleder Kristin Røymo i Tromsø kommune er glad for etableringen:

[img id="2"]

- Posten har alltid vært viktig for oss, og både for byen og for havna er det positivt at Posten-konsernet satser her. Også Tromsø kommune er opptatt av miljøet, og vi er helt avhengig av at bedrifter som Posten går foran, sier hun.

Skal stå klar i 2017

Byggestart for Postens og Brings logistikksenter er planlagt til andre halvår i 2016, og åpning vil bli i 2017. Bygningen blir på 12.000 kvadratmeter, og blir arbeidsplass for rundt  315 medarbeidere. De kommer fra dagens postterminal på Langes, Bring-terminalen i Breivika noen hundre meter unna den nye tomten, og distribusjonsenheten i Tromsdalen.

Den nye terminalen vil gi 150.000 færre kjøre kilometer med bil hvert år.

SMART TRANSPORT/20. februar 2019

Ford tester unikt transportsystem for mindre kø og forurensing

Ford tester et skybasert transportsystem med varebiler, sykkelbud og bud til fots for å levere pakker. Bilprodusenten forventer en kraftig økning i leveringseffektiviteten, færre køer og bedret miljø i urbane strøk. Les hele saken

TRANSPORTNÆRINGEN/19. februar 2019

Korleis skal vi løyse framtidas transportutfordringar

– Digitalisering og autonomi brukt på rett måte kan skape ein betre reisekvardag, effektivisere næringstransporten og hjelpe oss å nå andre viktige mål i transportpolitikken. Teknologi vil også vere avgjerande for å oppnå utslippskutt. Eg er difor glad for at vi gjennom Transport21 no samlar flinke og engasjerte folk som kan gje oss råd om korleis vi best kan innrette innsatsen for forsking og innovasjon i samferdselssektoren, seier samferdselsminister Jon Georg Dale. Les hele saken

Til toppen