Pris til transportforsker

Pris til transportforsker

DB Schenker Forskningspris i Norge 2017 vil bli tildelt under åpningen av Transport & Logistikk på Gardermoen 23. oktober 2017. Frist for å nominere kandidater og søke om prisen er 15. juni 2017.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Prisen vil gå en forsker som har vist interesse for logistikk og transport. Yngre og erfarne forskere kan nomineres. Forskeren kan være en del av et forskningsteam eller jobbe selvstendig.

DB Schenker Forskningpris skal fremme kunnskap om logistikk og godstransport med fokus på innovasjon, utvikling og miljø samt bidra til å styrke bransjens omdømme og samfunnsansvar.

Forskningsprisen ble først tildelt i 2013

Prisen ble tildelt for første gang under Schenker Forum i 2013. Det ble deretter innledet et samarbeid med Transport og Logistikk i regi av Norsk Industri, NHO LT, m.fl. om å dele ut prisen som et ledd i åpningen av konferansen på Gardermoen.

Prisen har dermed blitt et fast innslag på dette store arrangementet. Vinneren holder også et foredrag på konferansen med utgangspunkt i prisen.Prisen, som er på 50.000 kroner, går etter søknad eller innstilling til en forsker som kan dokumentere faglig arbeid med logistikk og/eller godstransport.

Vinneren forplikter seg også til å holde et foredrag på Transport & Logistikk.

Jury

Kjell Werner Johansen, Transportøkonomisk institutt

Nigel Halpern, Høyskolen Kristiania

Jan Ola Strandhagen, Sintef

Stein Erik Grønland, BI

Michael Holmstrøm, Schenker AS

Sekretariat:Einar Spurkeland, Schenker AS

SYSTEM/ 9. april 2019

Lanserer smart og sikkert styresystem som styrer alt utstyr på lastebilen

Etter et par år med utvikling og harde tester er Mählers nye proporsjonale styresystem MC3 nå klart til lansering. Systemet er utviklet for mykere, sikrere og mer intuitiv styring av både plog, høvelblad, spreder og tippflak. MC3 er bygd for fjernsupport; via mobilnettet kan man koble opp styresystemet og få teknisk support, uavhengig av hvor man befinner seg. MC3 oppfyller dessuten den nyeste og ledende maskinsikkerhetsstandarden, EN ISO 13849, og er dermed et av de sikreste styringssystemene på markedet for veivedlikeholdsprodukter. Les hele saken

LOGISTIKK/ 8. april 2019

Satser på bærekraftig vekst

Dachser rapporterte en betydelig vekst også for 2018. Logistikkleverandøren økte nettoomsetningen med 5,5 prosent til 5,57 milliarder euro. I likhet med året før økte antall forsendelser med 2,5 prosent, til 83,7 tonn, og antall tonn økte med 3,0 prosent, til 41,3 tonn. Med totalt 30 609 ansatte, en økning på 1511 fra året før, er Dachsers arbeidsstyrke større enn noen gang. Les hele saken

Til toppen