Viktige navn: Det blir topptungt på NLFs Transportkonferanse 2019 18.-19. januar på Holmen Fjordhotell.
Viktige navn: Det blir topptungt på NLFs Transportkonferanse 2019 18.-19. januar på Holmen Fjordhotell. (Foto: NLF)

Rekordoppslutning rundt transportkonferansen

Når dørene åpner for NLFs tradisjonsrike transportkonferanse fredag, er allerede en milepæl nådd: Aldri før har man sett så mange forhåndspåmeldinger. – Det viser bare hvor aktuelt og viktig det er å begynne transportåret på denne måten, forteller NLF-direktør Geir A. Mo.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Over 200 deltakere har meldt seg på NLFs transportkonferanse, som åpnet på Holmen Fjordhotell i Asker. Deltakerne består av alt fra engasjerte NLF-medlemmer, politikere, beslutningstakere, næringslivsrepresentanter, samarbeidspartnere og andre transportinteresserte mennesker.

– Med både samferdselsministeren, arbeids- og sosialministeren og flere toppolitikere på programmet kan vi love et spennende og høyaktuelt innhold. Vi gleder oss til å høre hva statsrådene mener om den nye regjeringsplattformen og hvordan den vil påvirke det fremtidige arbeidet i samferdselssektoren, sier administrerende direktør i NLF, Geir A. Mo.

Samferdselsministeren svarer på spørsmål

Det endelige programmet avslører også mange spennende høydepunkter: Hvordan vil samferdselsminister Jon Georg Dale møte transportnæringens behov i 2019, med et rekordstort etterslep på vegene og stadig flere ulykker knyttet til utenlandske vogntog med manglende vinterutstyr og kompetanse?

Hva skjer med EUs mobilitetspakke?

Den siste tiden har det også rådet fullstendig kaos i EU med arbeidet rundt den kommende mobilitetspakken. Hva vil skje i 2019? Får man endelig frem en enighet rundt spørsmål som kabotasje, utstasjonering og bruk av smarte tachografer, eller blir man nødt til å utforme nye, nasjonale lovgivninger i fravær av sentral styring?

Fullt fokus på transportkriminalitet

Aldri før har innsatsen mot arbeidslivskriminalitet i transportsektoren vært sterkere, og myndighetene har ikke tenkt å hvile enda: Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie stiller selv opp på konferansen for å gi siste nytt. Deretter vil Statens vegvesens krimenhet gi et usminket bilde av realitetene ute på vegene, fulgt av en debatt hvor både Hadia Tajik (AP) og Erlend Wiborg (Frp) i arbeids- og sosialkomiteen står klare til utspørring av NLF-direktør Geir A. Mo.

Utfordrer bilselgerne på direkten

Til å lede deg gjennom hele det spennende programmet har man ingen ringere enn «motorhodet» Jan Erik Larssen, som høstet både rungende latter og applaus etter sin innsats på konferansen i 2018. Han får også æren av å styre en uformell sesjon hvor lastebilimportørene stiller sine beste bilselgere til disposisjon. Hvem kan målbinde Jan Erik Larssen? Det finner du ut på NLFs transportkonferanse!

VONGTOG/21. februar 2019

– Skjerp kravene og få farlige vogntog bort fra veiene

Et stort flertall nordmenn mener kravene til vogntog bør skjerpes, viser en ny NAF-undersøkelse. I tillegg bør transportfirmaer og de som kjøper transporttjenester holdes medansvarlig for sikkerheten. – Vi kan ikke leve med utryggheten folk opplever med farlige vogntog, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF. Les hele saken

BOMPENGER/21. februar 2019

– Dette er bare bompenger på en ny måte

Stortinget bestemte seg tirsdag for å bestille «en utredning av ny teknologi som kan erstatte dagens bompengeordning». – Vi er overrasket og skuffet. Dette løser ikke noe som helst, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i medlemsorganisasjonen NAF. Les hele saken

Til toppen