Viktige navn: Det blir topptungt på NLFs Transportkonferanse 2019 18.-19. januar på Holmen Fjordhotell.
Viktige navn: Det blir topptungt på NLFs Transportkonferanse 2019 18.-19. januar på Holmen Fjordhotell. (Foto: NLF)

Rekordoppslutning rundt transportkonferansen

Når dørene åpner for NLFs tradisjonsrike transportkonferanse fredag, er allerede en milepæl nådd: Aldri før har man sett så mange forhåndspåmeldinger. – Det viser bare hvor aktuelt og viktig det er å begynne transportåret på denne måten, forteller NLF-direktør Geir A. Mo.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Over 200 deltakere har meldt seg på NLFs transportkonferanse, som åpnet på Holmen Fjordhotell i Asker. Deltakerne består av alt fra engasjerte NLF-medlemmer, politikere, beslutningstakere, næringslivsrepresentanter, samarbeidspartnere og andre transportinteresserte mennesker.

– Med både samferdselsministeren, arbeids- og sosialministeren og flere toppolitikere på programmet kan vi love et spennende og høyaktuelt innhold. Vi gleder oss til å høre hva statsrådene mener om den nye regjeringsplattformen og hvordan den vil påvirke det fremtidige arbeidet i samferdselssektoren, sier administrerende direktør i NLF, Geir A. Mo.

Samferdselsministeren svarer på spørsmål

Det endelige programmet avslører også mange spennende høydepunkter: Hvordan vil samferdselsminister Jon Georg Dale møte transportnæringens behov i 2019, med et rekordstort etterslep på vegene og stadig flere ulykker knyttet til utenlandske vogntog med manglende vinterutstyr og kompetanse?

Hva skjer med EUs mobilitetspakke?

Den siste tiden har det også rådet fullstendig kaos i EU med arbeidet rundt den kommende mobilitetspakken. Hva vil skje i 2019? Får man endelig frem en enighet rundt spørsmål som kabotasje, utstasjonering og bruk av smarte tachografer, eller blir man nødt til å utforme nye, nasjonale lovgivninger i fravær av sentral styring?

Fullt fokus på transportkriminalitet

Aldri før har innsatsen mot arbeidslivskriminalitet i transportsektoren vært sterkere, og myndighetene har ikke tenkt å hvile enda: Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie stiller selv opp på konferansen for å gi siste nytt. Deretter vil Statens vegvesens krimenhet gi et usminket bilde av realitetene ute på vegene, fulgt av en debatt hvor både Hadia Tajik (AP) og Erlend Wiborg (Frp) i arbeids- og sosialkomiteen står klare til utspørring av NLF-direktør Geir A. Mo.

Utfordrer bilselgerne på direkten

Til å lede deg gjennom hele det spennende programmet har man ingen ringere enn «motorhodet» Jan Erik Larssen, som høstet både rungende latter og applaus etter sin innsats på konferansen i 2018. Han får også æren av å styre en uformell sesjon hvor lastebilimportørene stiller sine beste bilselgere til disposisjon. Hvem kan målbinde Jan Erik Larssen? Det finner du ut på NLFs transportkonferanse!

SYSTEM/ 9. april 2019

Lanserer smart og sikkert styresystem som styrer alt utstyr på lastebilen

Etter et par år med utvikling og harde tester er Mählers nye proporsjonale styresystem MC3 nå klart til lansering. Systemet er utviklet for mykere, sikrere og mer intuitiv styring av både plog, høvelblad, spreder og tippflak. MC3 er bygd for fjernsupport; via mobilnettet kan man koble opp styresystemet og få teknisk support, uavhengig av hvor man befinner seg. MC3 oppfyller dessuten den nyeste og ledende maskinsikkerhetsstandarden, EN ISO 13849, og er dermed et av de sikreste styringssystemene på markedet for veivedlikeholdsprodukter. Les hele saken

LOGISTIKK/ 8. april 2019

Satser på bærekraftig vekst

Dachser rapporterte en betydelig vekst også for 2018. Logistikkleverandøren økte nettoomsetningen med 5,5 prosent til 5,57 milliarder euro. I likhet med året før økte antall forsendelser med 2,5 prosent, til 83,7 tonn, og antall tonn økte med 3,0 prosent, til 41,3 tonn. Med totalt 30 609 ansatte, en økning på 1511 fra året før, er Dachsers arbeidsstyrke større enn noen gang. Les hele saken

Til toppen