Samler bransjen på TRANSPORT 2016

Samler bransjen på TRANSPORT 2016

Den store transportmessa har ikke vært arrangert på Lillestrøm siden 2011, men nå er det klart for TRANSPORT 2016. Det skjer i Norges Varemesse fra 9. til 11. juni 2016.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Hovedarrangører for TRANSPORT 2016 er Norges Lastebileier-Forbund (NLF), Volvo, Scania, og påbyggergruppen i Norsk Industri.

– Det er flott at den norske transportbransjen igjen klarer å finne en felles møteplass. Dette uttaler samferdselsminister Ketil Solvik Olsen, som i tillegg har bekreftet at han deltar under åpningen av neste års TRANSPORT 2016.

Administrerende direktør Geir A. Mo i NLF er glad for at bransjen igjen har funnet sammen og at det vil bli transportmesse i det flotte anlegget til Norges Varemesse på Lillestrøm.

– Vår bransje møter store utfordringer med stadig tøffere konkurranse- og rammevilkår. Samtidig står vi foran en tid med uante muligheter. Det er mye opp til oss selv om vi skal øke norske markedsandeler også i årene fremover.

– En skikkelig messe, som bidrar til oppmerksomhet rundt næringen, rekrutteringen og fremtiden for bransjen, i tillegg til at lastebilfabrikantene og påbyggerne får vist seg frem, vil være et viktig og godt bidrag, sier Mo.

Detaljene for neste års messe er ikke klare, men det vil bli et spekket messeprogram og både Frode Neteland i Norsk Scania AS og Erik Engelien i Volvo Norge AS, ser frem til å vise hele sitt brede produktutvalg til transportbransjen.  De to direktørene er beinharde konkurrenter hver eneste dag hele året, men når det gjelder Transport 2016 er de helt enige: Bransjen trenger en slik møteplass!

Administrerende direktør i Norges Varemesse, Siv Lunde Kolrud, er svært glad for at bransjen på nytt finner veien tilbake til Lillestrøm og gleder seg til å fylle hele anlegget med fremtidens transportløsninger.

SAMFERDSEL/15. mai 2019

El-ferger bedre enn bro og tunnel?

– Det er grunn til å reise spørsmålet om hvorvidt el-ferger kan være et bedre alternativ enn kostbare broer og tunneler i tiden som kommer. Se bare på den såkalte «fergefri» kystvegen fra Stavanger til Trondheim. Det kan kanskje finnes bedre alternativer. Les hele saken

LOGISTIKK/14. mai 2019

Oslo City Hub er åpnet

Logistikkleverandøren DB Schenker åpnet 8. mai sitt første distribusjonssenter for utslippsfri distribusjon i Oslo, den nye Oslo City Hub. Den sentralt beliggende nye terminalen vil redusere CO2-utslippene av by distribusjon med 80% ved hjelp av elektriske biler og e-sykler. Oslo City Hub er en del av Electric City, Oslo by sin feltaktivitetssatsing knyttet til byens status som Europas Miljøhovedstad 2019. Les hele saken

KJØRETØY/13. mai 2019

Populær modell blir igjen tilgjengelig i Norge

Volvo lanserer nå det ekstra store Globetrotter XXL førerhuset som første gang ble tatt frem for Australia i 2008. Dette ble tilgjengelig på Volvo FH i 2009 og det ble totalt levert 159 FH med XXL – førerhus i FH Classic-serien i Norge den gangen. Nå lanseres dagens Volvo FH-modell med det spesielle førerhuset. Les hele saken

Til toppen