Selvkjørende biler i Norge

Selvkjørende biler i Norge

Under EU-arrangementet Digital Day i Roma signerte Norge sammen med 18 andre land et intensjonsbrev om testing og demonstrasjon av teknologi for selvkjørende biler.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Selvkjørende og kommuniserende kjøretøy er et av EUs hovedtiltak innen teknologiutvikling. Intensjonsavtalen dekker flere områder som er nødvendige for disse bilene skal være sikre, legge til rette for europeisk industriutvikling og fungere på tvers av landegrenser.

Etableres infrastruktur for ekom

Elektronisk kommunikasjon (ekom) med god kvalitet er en forutsetning for å få full effekt av selvkjørende biler. Intensjonsavtalen legger derfor vekt på behovet for mobilt bredbånd som kan håndtere tjenester som er nødvendig for selvkjørende biler, for passasjerene og for ulike typer førerassistanse. Avtalen har også et eget punkt om behovet for at det etableres infrastruktur for ekom langs vei, bane og annen transportinfrastruktur.

Bjørn Grydeland, Norges ambassadør til Italia, signerte intensjonsbrevet på vegne av Norge.

BIODRIVSTOFF/18. oktober 2018

Omsetningen av avansert biodrivstoff øker

Tall fra Skattedirektoratet viser at omsetningen av avansert biodrivstoff i første halvdel av 2018 har økt betydelig sammenliknet med fjoråret. – En gledelig utvikling, mener Drivkraft Norge og Nobio, som begge er en del av samarbeidet Biodrivstoff 2030. Organisasjonene advarer mot å gjøre kortsiktige endringer i biodrivstoffpolitikken. Les hele saken

KJØRETØY/16. oktober 2018

En milepæl for Volvo FH – bil nummer 1 million ble levert på IAA i Hannover

Volvo Trucks‘ flaggskip, Volvo FH, feirer 25 års jubileum i år og er en av transportbransjens største suksesser noensinne. Nå har jubileumsbilen passert en ny spennende milepæl. Den 19. september ble Volvo FH nummer 1 million overlevert til en stolt kunde på IAA-messen i Hannover av Claes Nilsson, president i Volvo Trucks. Les hele saken

Til toppen