Selvkjørende biler på veien tidlig neste tiår

Selvkjørende biler på veien tidlig neste tiår

Bosch og Daimler går sammen for å fremme utviklingen av autonome biler. De to selskapene har inngått en utviklingsavtale for å få SAE Nivå 4-biler og førerløse biler (SAE Nivå 5) på veien i begynnelsen av det neste tiåret.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Målet er å utvikle programvare og algoritmer til systemet som er nødvendig for at autonome biler skal bli en realitet innen kort tid. Prosjektet kombinerer Daimlers bilekspertise med system- og maskinvareekspertisen til Bosch. Synergieffeken vil bidra til tidligst mulig innføring av sikre førerløse serieproduksjonsbiler.

Bilen kommer til sjåføren

Ved å innføre autonome biler til bymiljøet, håper Bosch og Daimler å forbedre trafikkflyten og øke sikkerheten på veien. Teknologien vil blant annet gjøre bildeling til en mer attraktiv mobilitetsløsning, samtidig som det åpner en ny transportform for de som ikke har førerkort eller egen bil. Det viktigste målet med prosjektet er å ha et produksjonsklart system på plass for selvkjørende biler til bymiljøer. Tanken bak er at bilen skal komme til sjåføren, ikke omvendt. Innenfor et gitt område av byen, vil kundene kunne bestille en selvkjørende bil via sin smarttelefon.

SJØTRANSPORT/20. februar 2018

Kystverkets handlingsprogram 2018 – 2029 er vedtatt

Etter en ekstern høringsrunde er Kystverkets handlingsprogram for 2018 – 2029 nå vedtatt. Viktige satsninger for Kystverket i årene framover er å fjerne vedlikeholdsetterslepet på navigasjonsinnretninger, å stimulere til mer sjøtransport gjennom tilskuddsordninger og Stad skipstunnel. Les hele saken

Til toppen