Selvkjørende biler på veien tidlig neste tiår

Selvkjørende biler på veien tidlig neste tiår

Bosch og Daimler går sammen for å fremme utviklingen av autonome biler. De to selskapene har inngått en utviklingsavtale for å få SAE Nivå 4-biler og førerløse biler (SAE Nivå 5) på veien i begynnelsen av det neste tiåret.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Målet er å utvikle programvare og algoritmer til systemet som er nødvendig for at autonome biler skal bli en realitet innen kort tid. Prosjektet kombinerer Daimlers bilekspertise med system- og maskinvareekspertisen til Bosch. Synergieffeken vil bidra til tidligst mulig innføring av sikre førerløse serieproduksjonsbiler.

Bilen kommer til sjåføren

Ved å innføre autonome biler til bymiljøet, håper Bosch og Daimler å forbedre trafikkflyten og øke sikkerheten på veien. Teknologien vil blant annet gjøre bildeling til en mer attraktiv mobilitetsløsning, samtidig som det åpner en ny transportform for de som ikke har førerkort eller egen bil. Det viktigste målet med prosjektet er å ha et produksjonsklart system på plass for selvkjørende biler til bymiljøer. Tanken bak er at bilen skal komme til sjåføren, ikke omvendt. Innenfor et gitt område av byen, vil kundene kunne bestille en selvkjørende bil via sin smarttelefon.

KOLLEKTIVTRANSPORT/19. mars 2019

Byvekstavtale for Trondheimsområdet klar

15.mars ble utkastet til byvekstavtale for Trondheimsområdet undertegnet. Målet med avtalen er at vekst i persontrafikken skal skje med kollektivtrafikk, sykkel eller gange. -Det har vært et stort fokus på jernbanens rolle og muligheter i dette arbeidet, sier leder for regional samhandling i Midt- og Nord-Norge, Anne Skolmli. Les hele saken

LOGISTIKK/18. mars 2019

Utnevnt til ny administrerende direktør DHL Express Europe

DHL Express har utnevnt Alberto Nobis som ny administrerende direktør for Europa. Nobis var Global CFO for DHL Express fra 2009 til 2012, før han flyttet tilbake til sitt hjemland Italia i 2013. Som administrerende direktør for DHL Express Italia bidro Alberto Nobis til å drive divisjonens vekst i det italienske markedet. Fra 1. januar 2019 har han tatt over ansvaret for Express Europe etter John Pearson, som ble Global CEO for DHL Express. Les hele saken

Til toppen