Topp tre i Volvo Trucks Driver Challenge 2018. Fra venstre: På 2. plass Bert Johansson, Sverige, førsteplass Piotr Krahel, Polen og 3. plass Simo Laukkanen, Finland
Topp tre i Volvo Trucks Driver Challenge 2018. Fra venstre: På 2. plass Bert Johansson, Sverige, førsteplass Piotr Krahel, Polen og 3. plass Simo Laukkanen, Finland (Foto: Volvo Trucks)

Sjåfører i verdensklasse deltok i Volvo Trucks Driver Challenge 2018 i Gøteborg

Hvem stikker av med tittelen verdens beste «allround» sjåfør? Dette var spørsmålet alle stilte seg før Volvo Trucks Driver Challenge 2018, som fant sted i Gøteborg 13.-14. september.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Deltakerne fra 33 ulike land måtte gjennom flere utfordringer enn kun drivstoffeffektiv kjøring. Vinneren var Piotr Krahel fra Polen.

– Konkurransen Volvo Trucks Driver Challenge hadde flere utfordringer som de fleste sjåfører møter hver dag. Deres ferdigheter er ofte en avgjørende faktor når det kommer til produktivitet. Sjåførene har også en stor rolle når det kommer til trafikksikkerhet, noe vi fikk se i finalen da deltakerne måtte gjennom en produktivitet og sikkerhets del, sa Marie Bergving, SVP Brand, Marketing and Communication hos Volvo Trucks.

Fra Norge deltok Richard Lillemo fra Isak Westgaard AS. Foto: Volvo Trucks

Dette var sjette gang konkurransen ble gjennomført og det var tre fokusområder: drivstoffeffektivitet, produktivitet og sikkerhet.

– Sjåførene gjorde en utmerket jobb på hvert område. De viste oss at det er mulig å kunne ha en kjørestil som sparer drivstoff, levere last raskt i gode forhold og på samme tid kjøre trafikksikkert. 

Målet med Volvo Trucks Driver Challenge er å rette lyset mot den viktige jobben sjåførene gjør. Det er også en måte å vise frem at sjåføryrket kan tilby gode muligheter. Logistikk- og transportbransjen vokser stadig og det er i dag mangel på sjåfører over hele verden. 

Delen som omhandlet drivstoffeffektivitet ble kjørt på demobanen på Volvo Trucks Experience Center med en Volvo FH. Foto: Volvo Trucks
Deltakere fra 33 land deltok i Volvo Trucks Driver Challenge 2018 . Foto: Volvo Trucks
– Sjåførene gjorde en utmerket jobb på hvert område. De viste oss at det er mulig å kunne ha en kjørestil som sparer drivstoff, levere last raskt i gode forhold og på samme tid kjøre trafikksikkert, sa Marie Bergving, SVP Brand, Marketing and Communication. Foto: Volvo Trucks

– For å hjelpe våre kunder med å rekruttere og beholde dyktige sjåfører, har vi i mange år fokusert på design av førermiljø og kjørbarheten til lastebilene våre. I tillegg har vi utviklet sjåførassistentsystemer, som gjør det enklere for sjåfører å manøvrere lastebilene sikkert, og vi har sjåføropplæring som dekker alt fra å håndtere lastebiler til en drivstoffeffektiv kjørestil, slik at sjåførene kan gjøre en førsteklasses jobb, sier Lene Larsen, Volvo Trucks Driver Challenge Project Manager.

– Det er veldig stort for meg å vinne Volvo Trucks Driver Challenge! Finalen var virkelig spennende og jeg kjempet mot mange dyktige sjåfører. Jeg er imponert over at Volvo Trucks arrangerer et flott event, som tiltrekker seg så mange gode sjåfører fra hele verden, sier Piotr Krahel.

Norges deltagelse

Fra Norge deltok Richard Lillemo fra Isak Westgaard AS. Han vant den norske finalen i Volvo Trucks Driver Challenge juni 2018. I verdensfinalen i Gøteborg endte han opp på en god 8. plass.

Fakta om Volvo Trucks Driver Challenge

  • Konkurransen har vært avholdt annet hvert år siden 2009
  • Årets konkurranse involverte mer enn 12 000 sjåfører. I finalen deltok 33 kvalifiserte deltakere.
  • Finalen fant sted på Volvo Trucks Experience Center i Gøteborg den 13.-14. september 2018.
  • Konkurransens fokus er å vise hvor viktig sjåføryrket er og vise betydningen av dyktige sjåfører.
  • Tre hovedtemaer var i fokus under konkurransen: drivstoffeffektivitet, produktivitet og sikkerhet.   
  • Oppsettet i finalen var basert på to lastebilmodeller (FH and FMX) og to kjørekonkurranser (drivstoffeffektivitet og produktivitet), og foregikk på en lukket arena. Vinneren var den med høyest total poengsum etter begge konkurransene som ble målt på sikkerhetsaspektet, drivstoffeffektivitet og produktivitet.

Resultater:

  • Vinner: Piotr Krahel, Polen
  • 2. plass: Bert Johansson, Sverige
  • 3. plass: Simo Laukkanen, Finland

SYSTEM/ 9. april 2019

Lanserer smart og sikkert styresystem som styrer alt utstyr på lastebilen

Etter et par år med utvikling og harde tester er Mählers nye proporsjonale styresystem MC3 nå klart til lansering. Systemet er utviklet for mykere, sikrere og mer intuitiv styring av både plog, høvelblad, spreder og tippflak. MC3 er bygd for fjernsupport; via mobilnettet kan man koble opp styresystemet og få teknisk support, uavhengig av hvor man befinner seg. MC3 oppfyller dessuten den nyeste og ledende maskinsikkerhetsstandarden, EN ISO 13849, og er dermed et av de sikreste styringssystemene på markedet for veivedlikeholdsprodukter. Les hele saken

Til toppen