GLN, eller Global Location Number, er et digitalt lokasjonsnummer som brukes til entydig identifisering av handelspartnere. På denne måten blir varer ikke bare levert på adresse – men i riktig etasje, rom, leveringsrampe eller liknende.
GLN, eller Global Location Number, er et digitalt lokasjonsnummer som brukes til entydig identifisering av handelspartnere. På denne måten blir varer ikke bare levert på adresse – men i riktig etasje, rom, leveringsrampe eller liknende. (Illustrasjon: GS1)

Skal fremme GLN i Norge

GS1 Norway utvider sitt team med ny produktansvarlig for den digitale GLN-standarden. Glenn Schei skal nå lede arbeidet med det internasjonale logistikkverktøyet i Norge.

  • GLN
Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

GLN, eller Global Location Number, er et digitalt lokasjonsnummer som brukes til entydig identifisering av handelspartnere, og er en viktig standard innen logistikk, frakt og elektronisk handel. GLN gjør handel raskere og enklere ved at det identifiserer fysiske steder og juridiske enheter, slik at varer ikke bare leveres på adresse – men i riktig etasje, rom, leveringsrampe eller liknende.

Den globale standarden skal nå ut til flere aktører og bransjer i Norge, en jobb som skal ledes av GS1 sin nye produktansvarlige, Glenn Schei. 46 år gamle Schei fra Vinterbro har jobbet med logistikk i hele sin yrkeskarriere, blant annet som logistikksjef i Euro Sko og i gulvleverandøren Gerflor Skandinavia.

  Foto: GS1

– I tiden som kommer skal vi kartlegge og analysere bruk og verdiskapningen for GLN, og jeg skal følge den internasjonale utviklingen av GLN tett. GLN har et stort potensial i Norge, særlig innenfor offentlige innkjøp, helse- og faghandelssektorene. Jeg gleder meg stort til å bistå både eksisterende og potensielle medlemmer, sier Glenn Schei.

– Med bakgrunn i GLN standardens betydning i norsk dagligvarebransje, hvor GLN er en bærebjelke i effektiv og presis distribusjon, vet vi at det er store gevinster å hente for flere bransjer og sektorer. Dette gjelder ikke bare distribusjon, men også elektronisk handel og effektiv interndistribusjon, som f.eks. sykehus, universiteter og liknende. Vi ser at Glenn sin erfaring og kompetanse er nødvendig for å kommunisere enda bedre mot de bransjer og aktører som kan vinne på å bruke den åpne og globale GLN standarden, sier administrerende direktør i GS1 Norway, Geir Paulsen.

BIODRIVSTOFF/18. oktober 2018

Omsetningen av avansert biodrivstoff øker

Tall fra Skattedirektoratet viser at omsetningen av avansert biodrivstoff i første halvdel av 2018 har økt betydelig sammenliknet med fjoråret. – En gledelig utvikling, mener Drivkraft Norge og Nobio, som begge er en del av samarbeidet Biodrivstoff 2030. Organisasjonene advarer mot å gjøre kortsiktige endringer i biodrivstoffpolitikken. Les hele saken

KJØRETØY/16. oktober 2018

En milepæl for Volvo FH – bil nummer 1 million ble levert på IAA i Hannover

Volvo Trucks‘ flaggskip, Volvo FH, feirer 25 års jubileum i år og er en av transportbransjens største suksesser noensinne. Nå har jubileumsbilen passert en ny spennende milepæl. Den 19. september ble Volvo FH nummer 1 million overlevert til en stolt kunde på IAA-messen i Hannover av Claes Nilsson, president i Volvo Trucks. Les hele saken

Til toppen