Skal gjøre tankbilsjåførene sikrere i trafikken

Skal gjøre tankbilsjåførene sikrere i trafikken

Tankbilene utgjør en ekstra stor fare i trafikken med sin flytende, forurensende og eksplosive last. Som første ute i verden tar Shell Thailand nå grep for å minske risikoen for ulykker blant sine sjåfører.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Dette gjøres gjennom avansert trening i en kjøresimulator levert fra AutoSim AS i Tromsø. Shell sin internasjonale sikkerhetssjef som har kjørt i simulatoren var imponert. Han sa at dette var svært lovende, og så fram til tilsvarende muligheter for Shell også andre steder i verden.

Levere avansert kjøretrening til større transportselskaper

LoxSim, en datterbedrift av det børsnoterte konsernet Loxley, har kjøpt simulatoren fra AutoSim AS i Tromsø. De har bygget opp et treningssenter i Bangkok for å levere avansert kjøretrening til større transportselskaper i Thailand, hvor Shell er deres første store faste kunde. Foruten å gjøre sjåførene bedre forberedt på farer under kjøring med og uten last, vil opplæringen også omfatte kurs for lavere brennstoff forbruk og karbonutslipp, – altså mer miljøvennlig kjøring.  Kjøresimulatoren er konstruert og bygget ved hjelp av dagens mest moderne maskinvare og programvare, og plasserer seg kvalitetsmessig fremst i et konkurrerende marked.

Artikkelen fortsetter under video.

[youtube id= "OGOluGuHj9I"]

Daglig leder i AutoSim, Martin Hansen, opplyser at selskapet gjennom sin 25-årige virksomhet har rukket å bli en global leverandør av større kjøresimulatorer og tilsvarende programvare med kunder i 20 land og i alle verdensdeler.

SMART TRANSPORT/20. februar 2019

Ford tester unikt transportsystem for mindre kø og forurensing

Ford tester et skybasert transportsystem med varebiler, sykkelbud og bud til fots for å levere pakker. Bilprodusenten forventer en kraftig økning i leveringseffektiviteten, færre køer og bedret miljø i urbane strøk. Les hele saken

TRANSPORTNÆRINGEN/19. februar 2019

Korleis skal vi løyse framtidas transportutfordringar

– Digitalisering og autonomi brukt på rett måte kan skape ein betre reisekvardag, effektivisere næringstransporten og hjelpe oss å nå andre viktige mål i transportpolitikken. Teknologi vil også vere avgjerande for å oppnå utslippskutt. Eg er difor glad for at vi gjennom Transport21 no samlar flinke og engasjerte folk som kan gje oss råd om korleis vi best kan innrette innsatsen for forsking og innovasjon i samferdselssektoren, seier samferdselsminister Jon Georg Dale. Les hele saken

Til toppen