Skroter penn og papir til fordel for Toughpad FZ-G1

Skroter penn og papir til fordel for Toughpad FZ-G1

Det europeiske transportflyselskapet West Atlantic har i mange år brukt penn og papir for å ha kontroll på logistikken. En løsning som nå er skrotet til fordel for Panasonics Toughpad FZ-G1.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Resultatet er en bedre og mer effektiv arbeidshverdag i form av spart tid, økt brukervennlighet og bedre oversikt.

Magnus Klasson, operasjonsansvarlig for West Atlantic i Norge, sier de bruker Panasonic sin Toughpad som en EFB, eller Electronic Flight Bag.

Transporten er sikret via et par tastetrykk

– Et av de viktigste kriteriene for å velge løsning var å finne enheter som tåler en støyt da det kan gå hardt for seg. Det hender rett som det er at enhetene faller i bakken ved av- og pålossing. Vi kan derfor ikke benytte teknologi som går i stykker. Toughpad FZ-G1 er i så måte perfekt for oss. Den er robust og kan brukes i alle værtyper være seg om sola skinner eller regnet faller, sier han.

Enklere å kontrollere lasten

West Atlantic har to sett av typen Panasonic Toughpad FZ-G1. En til hver av de to pilotene på de fleste av selskapets fly. Hensikten er å lette på mengden fysiske materialer som kritiske manualer og sikkerhetspapirer. Flere av operasjonene som tidligere har vært svært tidkrevende i form av store fysiske materialer er nå digitalisert. For eksempel har teknologien gjort det enklere å kontrollere lasten og at temperaturen på flyet er i henhold til den.

– Med Panasonic FZ-G1 er transporten sikret via et par tastetrykk. Informasjonen oppdateres uten at fysiske papirer må fraktes med luft eller bakketransport. Papirbruken er så og si eliminert. Hvilket også er bra for miljøet, sier Magnus Klasson.

Som skreddersydd for luftfarten

FZ-G1 er som skreddersydd for miljøet flyselskapet opererer i. Noe av det viktigste er skjermegenskapene. Det er uproblematisk for pilotene å håndtere den i skarpt sollys, og faller den i bakken blir den ikke ødelagt.

Se filmen som viser hvordan Toughpad FZ-G1 har forenklet arbeidshverdagen til de ansatte i West Atlantic

[youtube id="1CCHHxehtiY"]

HAVN/14. november 2018

Skal bygge havn for verdens første autonome skip

Yara Birkeland er verdens første autonome skip og skal erstatte 40 000 turer med vogntog per år, mellom Herøya og havnene i Brevik og Larvik. NRC Group, ved datterselskapet ALTi Bygg og Anlegg AS, vant nylig oppdraget om å bygge den nye terminalen for skipet. Den nye havnen er avgjørende for å kunne sette nullutslipps-skipet i drift. Oppdragsgiver er Yara Norge AS. Les hele saken

Til toppen