Trond Gladsø, salgssjef i Toolpack AS (t.v.), Christian Salvesen, prosjektansvarlig for samarbeidet hos KGK Norge AS (t.h.).
Trond Gladsø, salgssjef i Toolpack AS (t.v.), Christian Salvesen, prosjektansvarlig for samarbeidet hos KGK Norge AS (t.h.). (Foto: KGK Norge)

Statens Vegvesen installerer Dräger alkolås

Selskapet Toolpack i Drammen i Buskerud vant nylig en fire år lang prestisjekontrakt med Statens Vegvesen om ombygning og tilpasninger av kjøretøy til en verdi på rundt 15 millioner kroner i året. En av underleverandørene som var med i tilbudet fra Toolpack var KGK Norge AS med Dräger Alkolås. Det betyr at installasjoner av alkolås i bilene som blir tilpasset hos Toolpack vil få Dräger Alkolås innmontert.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Dräger Alkolås blir installert i flere hundre kjøretøy fremover.

– Vi er utrolig glad for å ha vunnet kontrakten som sikrer oss mye aktivitet i fire år, og hvor vi sammen med gode partnere som KGK Norge vil kunne sikre innmontering av gode løsninger i bilene eid av Statens Vegvesen, sier daglig leder John Idar Oseberg i Toolpack. 

– Vi antar at vi årlig i de neste fire årene vil tilpasse og bygge om ca. 200 biler årlig, hvor mange vil få innmontert Dräger alkolås. Familiebedriften Toolpack har 5.700 kvadratmeter til rådighet for ombygning av biler, og tilpasser ca. 25 kjøretøy i uken. I tillegg har selskapet en avdeling i Skien i Telemark som tilpasser fire-fem biler i uken.

Alkolåsen kan skille alkohol i utåndingsluft fra alkohol som finnes i munnskyllevann, spylervæske eller håndsprit. Som bruker kan man føle seg trygg på at feilaktige prøver grunnet ytre påvirkninger ikke registreres. Flere kommuner/fylkeskommuner, men også private bedrifter har allerede satt krav til alkolås. I tillegg stilles det krav til montering av alkolås i ulike anbud. Alkolås bidrar blant annet til endring av alkoholvaner, økt trygghet i trafikken, forebygging av ulykker, HMS, samt positiv signaleffekt til omverden.

Alkolås i kjøretøy som driver persontransport

Stortinget vedtok den 2. juni 2015 enstemmig å innføre krav om alkolås i kjøretøy som driver persontransport. Samferdselsdepartementet har jobbet med Statens Vegvesen om å forberede oppfølgingen av Stortingets vedtak om utforming av regelverket. Saken ligger nå til behandling i Stortingets Transport- og kommunikasjonskomite.

– Vi er stolt av å være partner med Toolpack om å levere løsninger til Statens Vegvesen. KGK Norge inngår i disse dager en rekke store avtaler som innebærer at Dräger Alkolås blir innmontert i yrkesbilsegmentet, sier Christian Salvesen, prosjektansvarlig for samarbeidet med Toolpack hos KGK Norge. 

– Vi har blant annet nylig levert alkolås til Østfold Taxitjenester som har montert det i sine 46 drosjer. KGK Norge har også nylig inngått en stor avtale med ODI/NTI som samordner innkjøp til taxinæringen i Norge. Dermed er Dräger alkolås tilgjengelig gjennom taxinæringens felles innkjøpsordning - Norges Taxieieres Innkjøpslag AS (NTI) som er et 100 % eiet datterselskap av Oslo Drosjeeieres Innkjøpslag SA (ODI). ODI/NTI omfatter nær 5.100 medlemmer spredt over hele landet.

KOLLEKTIVTRANSPORT/19. mars 2019

Byvekstavtale for Trondheimsområdet klar

15.mars ble utkastet til byvekstavtale for Trondheimsområdet undertegnet. Målet med avtalen er at vekst i persontrafikken skal skje med kollektivtrafikk, sykkel eller gange. -Det har vært et stort fokus på jernbanens rolle og muligheter i dette arbeidet, sier leder for regional samhandling i Midt- og Nord-Norge, Anne Skolmli. Les hele saken

LOGISTIKK/18. mars 2019

Utnevnt til ny administrerende direktør DHL Express Europe

DHL Express har utnevnt Alberto Nobis som ny administrerende direktør for Europa. Nobis var Global CFO for DHL Express fra 2009 til 2012, før han flyttet tilbake til sitt hjemland Italia i 2013. Som administrerende direktør for DHL Express Italia bidro Alberto Nobis til å drive divisjonens vekst i det italienske markedet. Fra 1. januar 2019 har han tatt over ansvaret for Express Europe etter John Pearson, som ble Global CEO for DHL Express. Les hele saken

Til toppen