Endelig kommer Volkswagen e-Crafter til Norge.
Endelig kommer Volkswagen e-Crafter til Norge. (Foto: Volkswagen Nyttekjøretøy)

Stor elvarebil snart leveringsklar

- Nå introduserer vi vår første elektriske varebil, sier Volkswagen Nyttekjøretøy.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

– Volkswagen e-Crafter blir introdusert på IAA-messen i Hannover den 19. september 2018, og like etter vil vi åpne for bestillinger og lansere e-Crafter i Norge, sier Håkon Wirak, direktør for Volkswagen Nyttekjøretøy.

Teknologi

Teknologien i Volkswagen e-Crafter baserer seg på Volkswagen e-Golf med en 36kWh batteripakke. Dette gir en rekkevidde etter NEDC på 160km.

Batteripakken er plassert under vareromsgulvet mot skilleveggen, som gir en godt balansert bil med lavt tyngdepunkt. Den eneste forskjellen fra systemet på e-Golf er at rekuperasjonen av bremseenergi alltid vil være på høyeste nivå.

  Foto: Volkswagen Nyttekjøretøy

e-Crafter kan enten lades ved AC-lading inntil 7,2kW, eller ved hurtiglading på 40kW (45 minutter ladetid til 80% kapasitet). Ladekontakten er plassert under lokket hvor dieselpåfyllingen normalt sett befinner seg på Crafter.

Modellutvalg

Volkswagen e-Crafter kommer som varebil med L3H3 karosseri og med et fast høyt standardutstyrsnivå. Den leveres først som 3,5t totalvekt med ca 950 kg nyttelast.

Volkswagen e-Crafter vil koste kr. 630 000,- eks mva. Dette inkluderer standardutstyr til en verdi av ca 52 000,- i forhold til en Crafter med dieselmotor.

Utstyrsspesifikasjon:

Utstyrsnivået inkluderer følgende utstyr utover vanlig standard:

– LED hovedlys

– Climatronic

– Discover Media Navigasjonsanlegg

– Komfort Plus førersete

– Parkeringssensorer foran og bak med sidebeskyttelse

– Ryggekamera

– 4 x 12V kontakter i førerhus

– Akustisk ryggevarsler, med av-/på-bryter

– 230V vekselstrøm i førerhus (300W)

– Stigtrinn bak, full bredde

– Multifunksjonsratt

– Kurve/Tåkelys med hjørnefunksjon

– Lane assist

– Lyktespylere inkl. spylervæskemåler

– Lys og sikt

– Oppvarmet frontrute

BIODRIVSTOFF/18. oktober 2018

Omsetningen av avansert biodrivstoff øker

Tall fra Skattedirektoratet viser at omsetningen av avansert biodrivstoff i første halvdel av 2018 har økt betydelig sammenliknet med fjoråret. – En gledelig utvikling, mener Drivkraft Norge og Nobio, som begge er en del av samarbeidet Biodrivstoff 2030. Organisasjonene advarer mot å gjøre kortsiktige endringer i biodrivstoffpolitikken. Les hele saken

KJØRETØY/16. oktober 2018

En milepæl for Volvo FH – bil nummer 1 million ble levert på IAA i Hannover

Volvo Trucks‘ flaggskip, Volvo FH, feirer 25 års jubileum i år og er en av transportbransjens største suksesser noensinne. Nå har jubileumsbilen passert en ny spennende milepæl. Den 19. september ble Volvo FH nummer 1 million overlevert til en stolt kunde på IAA-messen i Hannover av Claes Nilsson, president i Volvo Trucks. Les hele saken

Til toppen