Sykkeldistribusjon nå også i Kristiansand
(Foto: DHL)

Sykkeldistribusjon nå også i Kristiansand

For å supportere DPDHL sitt miljømål om Zero Emission i 2050, og delmålet om at 70% av alle first- og last mile leveringer skal gjennomføres med rene distribusjonsløsninger innen 2025, lanserte DHL Express sykkeldistribusjon også i Kristiansand by.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

– På denne måten effektiviserer vi ytterligere, og kan yte en enda raskere service til våre kunder, samt bidra til færre forurensende biler i bybildet.

Et sykkeldepot er plassert sentralt i Kristiansand hvor varene fra terminalen fylles på hver morgen etter at DHL Express' nettverksfly er ankommet Kjevik. El-bil benyttes til transporten fra flyplassen inn til depoet.

Syklisten laster opp fra depoet i flere omganger gjennom dagen for å maksimere utnyttelsen av sykkelruten, og hovedsaklig vil det være leveringer og opphentinger av sendinger opp til 5 kg.

– Første dagen, hadde kureren med seg 31 stopp ut på ruten sin i området Kvadraturen i Kristiansand. Etterhvert vil det geografiske området utvides til også å inkludere nærliggende boligområder og da spesielt øst og nord for sentrum (Lund, Grim). I løpet av kort tid vil vi trolig se en produktivitet på mellom 40-50 stopp daglig på denne ruten og den vil da erstatte en standard varebil fult ut.

BIODRIVSTOFF/18. oktober 2018

Omsetningen av avansert biodrivstoff øker

Tall fra Skattedirektoratet viser at omsetningen av avansert biodrivstoff i første halvdel av 2018 har økt betydelig sammenliknet med fjoråret. – En gledelig utvikling, mener Drivkraft Norge og Nobio, som begge er en del av samarbeidet Biodrivstoff 2030. Organisasjonene advarer mot å gjøre kortsiktige endringer i biodrivstoffpolitikken. Les hele saken

KJØRETØY/16. oktober 2018

En milepæl for Volvo FH – bil nummer 1 million ble levert på IAA i Hannover

Volvo Trucks‘ flaggskip, Volvo FH, feirer 25 års jubileum i år og er en av transportbransjens største suksesser noensinne. Nå har jubileumsbilen passert en ny spennende milepæl. Den 19. september ble Volvo FH nummer 1 million overlevert til en stolt kunde på IAA-messen i Hannover av Claes Nilsson, president i Volvo Trucks. Les hele saken

Til toppen