Taxfreevarer skal fraktes med Tesla
(Illustrasjon: Tesla)

Taxfreevarer skal fraktes med Tesla

Travel Retail Norway, som driver taxfreebutikkene på Norges fem største flyplasser, har bestilt to Tesla Semi trailere. Selskapet ønsker å være først i Norge til å frakte varer fra Europa til Norge med elektriske trailere.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

– Vi skal på mange områder bidra til å gjøre taxfree bærekraftig. Derfor jobber vi med ulike løsninger for å frakte varer fra hele verden til Norge på mest miljøvennlig måte. Tesla Semi er et av tiltakene, sier Haakon Dagestad, Kummunikasjonssjef i Travel Retail Norway.

Det er usikkert når trailerne kommer, men selskapet er allerede i gang med forbedelsene for å ta dem i bruk. 

– Lageret vårt er allrede eliktrifisert med solcellepanel, så nå er det veien fra lageret og frem til butikkene som må elektrifiseres. Får vi ladet trailerne med fornybar energi vil det ha svært positiv effekt, både på klima og lokalforurensing, sier Dagestad. 

Selskapet er tydelig på at de har et større samfunnsoppdrag enn å drive butikk.

– Det viktigste vi gjør er å være med på finansieringen av flyplasser i hele Norge gjennom ansvarlig butikkdrift. Derfor må vi også stille spørsmål ved måter vi gjør ting på om det kan gjøres bedre med ny teknologi og metoder. Vi har nok bare sett begynnelsen av den grønne utviklingen i varehandel, og der skal vi være med, sier Dagestad. 

SYSTEM/ 9. april 2019

Lanserer smart og sikkert styresystem som styrer alt utstyr på lastebilen

Etter et par år med utvikling og harde tester er Mählers nye proporsjonale styresystem MC3 nå klart til lansering. Systemet er utviklet for mykere, sikrere og mer intuitiv styring av både plog, høvelblad, spreder og tippflak. MC3 er bygd for fjernsupport; via mobilnettet kan man koble opp styresystemet og få teknisk support, uavhengig av hvor man befinner seg. MC3 oppfyller dessuten den nyeste og ledende maskinsikkerhetsstandarden, EN ISO 13849, og er dermed et av de sikreste styringssystemene på markedet for veivedlikeholdsprodukter. Les hele saken

Til toppen