Taxfreevarer skal fraktes med Tesla
(Illustrasjon: Tesla)

Taxfreevarer skal fraktes med Tesla

Travel Retail Norway, som driver taxfreebutikkene på Norges fem største flyplasser, har bestilt to Tesla Semi trailere. Selskapet ønsker å være først i Norge til å frakte varer fra Europa til Norge med elektriske trailere.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

– Vi skal på mange områder bidra til å gjøre taxfree bærekraftig. Derfor jobber vi med ulike løsninger for å frakte varer fra hele verden til Norge på mest miljøvennlig måte. Tesla Semi er et av tiltakene, sier Haakon Dagestad, Kummunikasjonssjef i Travel Retail Norway.

Det er usikkert når trailerne kommer, men selskapet er allerede i gang med forbedelsene for å ta dem i bruk. 

– Lageret vårt er allrede eliktrifisert med solcellepanel, så nå er det veien fra lageret og frem til butikkene som må elektrifiseres. Får vi ladet trailerne med fornybar energi vil det ha svært positiv effekt, både på klima og lokalforurensing, sier Dagestad. 

Selskapet er tydelig på at de har et større samfunnsoppdrag enn å drive butikk.

– Det viktigste vi gjør er å være med på finansieringen av flyplasser i hele Norge gjennom ansvarlig butikkdrift. Derfor må vi også stille spørsmål ved måter vi gjør ting på om det kan gjøres bedre med ny teknologi og metoder. Vi har nok bare sett begynnelsen av den grønne utviklingen i varehandel, og der skal vi være med, sier Dagestad. 

VONGTOG/21. februar 2019

– Skjerp kravene og få farlige vogntog bort fra veiene

Et stort flertall nordmenn mener kravene til vogntog bør skjerpes, viser en ny NAF-undersøkelse. I tillegg bør transportfirmaer og de som kjøper transporttjenester holdes medansvarlig for sikkerheten. – Vi kan ikke leve med utryggheten folk opplever med farlige vogntog, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF. Les hele saken

BOMPENGER/21. februar 2019

– Dette er bare bompenger på en ny måte

Stortinget bestemte seg tirsdag for å bestille «en utredning av ny teknologi som kan erstatte dagens bompengeordning». – Vi er overrasket og skuffet. Dette løser ikke noe som helst, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i medlemsorganisasjonen NAF. Les hele saken

Til toppen