Blindsonekameraet gjør at sjåføren i lastebilen ser syklister som ellers ikke ville vært synlig.
Blindsonekameraet gjør at sjåføren i lastebilen ser syklister som ellers ikke ville vært synlig. (Foto: Aleksander Alnes)

Teknologisatsing skal gi bedre trafikksikkerhet

Lastebiler fra Posten og Bring får blindsonekameraer som kan hindre trafikkulykker.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Det har de siste årene vært flere alvorlige ulykker mellom lastebiler og syklister, blant annet fordi syklistene har kommet inn i sjåførenes blindsone. Syklistenes Landsforening tok derfor kontakt med Bring for å se på mulighetene for å redusere faren som kan oppstå.

Nå har Bring bestilt 12 nye lastebiler med blindsonekameraer som er fabrikkmontert.

– Vi er opptatt av å unngå alle typer for ulykker. Blindsonekameraer er ett av tiltakene for å oppnå det. I samarbeid med Syklistenes Landsforening vil vi også gjennomføre holdningskampanjer og informere på sosiale medier, forteller Hans-Øyvind Ryen, som er regiondirektør i Posten Norge.

Han legger til at det stadig kommer ny og forbedret teknologi også med hensyn til blindsonevarsling. Posten og Bring vil høste erfaringer med de nye blindsonekameraene og eventuelt bestille flere. I tillegg vil Posten Norge satse og investere ytterligere på teknologi for å skape bedre trafikksikkerhet.

Generalsekretær Morgan Andersson i Syklistenes Landsforening setter pris på satsingen til Posten og Bring.

– Sjåførene og transportselskapene har et ansvar her. Vi tror samarbeidet med Bring vil ha stor betydning for trafikksikkerheten, særlig fordi selskapet uttrykker ønske om trappe opp tiltakene etter hvert som de høster erfaring. Vi oppfordrer andre transportaktører til å følge etter. På samme måte oppfordrer vi selvsagt syklister til å søke et godt og trygt samspill med andre trafikanter, sier han.

SELVKJØRENDE/21. mai 2019

Nå er Ruters første selvkjørende busser i drift

Ved 14-tiden i går rullet Ruters selvkjørende busser "Mads" og "Oda" avgårde på sin første ordinære kjøretur mellom Kontraskjæret og Vippetangen i Oslo. Fra og med i dag kan alle med gyldig Ruter-billett benytte seg av det nye reisetilbudet. Kjøretøyene har 11 sitteplasser for passasjerer og vil kjøre i opptil 18 km/t. Les hele saken

LOGISTIKK/21. mai 2019

Først i Norge med 32 meters vogntog

Schenker AS planlegger som første logistikk selskap i Norge å teste ut vogntog av typen DUO2, med en lengde på 32 meter. Basert på erfaringene med innføring av vogntog på 25,25 meter, som Schenker AS fikk godkjent for prøvedrift, og senere ordinær trafikk, vil selskapet starte med testkjøring på Norske veier med 32 meters vogntog med en kapasitet på 80 tonn. Les hele saken

Til toppen