Richart Lillemo fra Stjørdal i Trøndelag (t.h) gikk til topps i en spennende Norsk finale i Volvo Trucks Driver Challenge på Rudskogen Motorsenter i helgen. I finalen slo han Trond Morten Olausen fra Drammen med 2,1 desiliter diesel.
Richart Lillemo fra Stjørdal i Trøndelag (t.h) gikk til topps i en spennende Norsk finale i Volvo Trucks Driver Challenge på Rudskogen Motorsenter i helgen. I finalen slo han Trond Morten Olausen fra Drammen med 2,1 desiliter diesel. (Foto: Volvo)

Til topps i spennende og tett norsk finale

Rudskogen Motorsenter Østfold: I helgen gjennomførte Volvo Norge landsfinalen i Volvo Trucks Driver Challenge, der den sjåfør som kjører billigst i Norge skulle kåres. 16 finalister deltok i finalen. Etter innledende runder ble det til slutt Richard Lillemo fra Stjørdal i Trøndelag som stakk av med seieren etter at han møtte Trond Morten Olausen fra Drammen i finalen.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk
0,21 liter diesel skilte de to i finaleheatet som gikk over to runder på motorsenteret, en kjøretid på mellom 10 og 11 minutter. I september reiser Richard Lillemo til verdensfinalen i Gøteborg hvor han skal kjempe om heder og ære mot over 130 deltakere fra hele verden.
Richart Lillemo fra Stjørdal i Trøndelag gikk til topps i årets utgave av Volvo Trucks Driver Challenge. Foto: Volvo
 

Richard Lillemo kjører til daglig for Isak D Westgaard AS, mens den andre finalisten kjører for entreprenørfirmaet Isachsen i Drammen.

– Konkurransen arrangeres hvert annet år og i år gjorde vi en vri hva angår å finne de beste sjåførene som kunne kjempe i en norsk finale. Tidligere har vi arrangert lokale konkurranser for å finne de beste finalistene, i år benyttet vi Volvo Dynafleet, som blant annet logger hvordan en sjåfør kjører med tanke på drivstofforbruk, kan Kate Andersen som har stått sentralt i arrangementet fortelle.

Spenning

Hver forhandler gikk gjennom sine kunders sjåfører på Dynafleet - for å plukke ut da aller beste med hensyn på å kjøre billig.

16 finalister fra Mo i Rana i nord til Mandal i sør kom fredag ettermiddag til Sarpsborg hvor de fikk orientering om hvordan finalen skulle gjennomføres og de fikk være med på et hyggeig sosialt program og en bedre middag. Lørdag morgen ble de kjørt med buss til Rudskogen Motorsenter der de ble kjørt løype rundt med buss. Konkurransen gikk motsatt vei av hva alle andre kjører på motorsenteret, men det hadde sin bakgrunn i at man ønsket å utfordre deltakerne på to kraftige motbakker.

– Vi benyttet to så å si identiske lastebiler med dumperpåbygg, lastet til 26 tonn og alle resultater ble logget via Dynafleet. I hver bil sikret en sensor fra samarbeidspartner Transportkompetanse for at alle fulgte reglene som var satt opp. Etter loddtrekning ble de 16 deltakerne delt i to grupper som kjørte innledende heat i hver sin bil. De to beste kom til en semifinale og deretter ble de to beste kjørt mot hverandre i finalen, kan Jan Erik Pedersen som er Dynafleet-ekspert i Volvo fortelle.

En uvanlig konkurranse på Rudskogen Motorsenter – flott arena for en tøff kokurranse der deltakerne var alene på veien og ikke ble forstyrret av noen. Foto: Volvo

– Spenningen i løpet av dagen var til å ta og føle på, men samtidig hadde alle sammen en hyggelig dag hvor det også ble arrangert en konurranse i gokart, for å fylle dagen med litt spesielt innhold, sier Torstein Magelssen som var ansvarig for gjennomføring av arrangementet.

– Dette var 2 dager med mye moro, for en gjeng! Takk til Volvo Norge for et kjempeopplegg, de som sto bak gjorde dette til en flott opplevelse og takk til samtlige sjåfører for hyggelig samvær, skriver en av deltakerne, Kjell Geir Knutsen fra Ålesund på sin facebookside etter konkurransen.

Disse deltok i landsfinalen:

Richard Lillemo         Isak D Westgaard AS - Stjørdal

Odd Eystein Noem    AS Rolleiv Pedersen  - Steinkjer

Bjørn Freddy Georgsen         Meyerhip Logistkk AS - Mo I Rana

Kjell Geir Knutsen     Conteainer Consult AS - Ålesund

Margrete Strømsvåg   Roger Nilsen AS - Trofors

Vidar Villanger          Litra Gass AS -  Bergen

Dan Tore Båtevik       Nistad AS - Bygstad Sogn og Fjordane

Tor Arne Frivold        MBT - Mandal

Knut Grøtting Hoyer Norway as - Gran Oppland

Bent-Gøran Øiseth     Hoyer Norway as - Tønsberg

Calin Cosmin  Harlem- solutions a/s - Fredrikstad

Emil Johansen Weensvangen - Ved og Olje AS - Espa Hedmark

Svein Kenneth Andersen       Trond Johnsen Transport AS - Løten

Robert Morath Halvorsen      Kongsberg Entreprenør AS - Skollenborg

Kim Larsen                 Tipp Transport - Porsgrunn

Trond Morten Olaussen         Isachsen AS - Drammen

VONGTOG/21. februar 2019

– Skjerp kravene og få farlige vogntog bort fra veiene

Et stort flertall nordmenn mener kravene til vogntog bør skjerpes, viser en ny NAF-undersøkelse. I tillegg bør transportfirmaer og de som kjøper transporttjenester holdes medansvarlig for sikkerheten. – Vi kan ikke leve med utryggheten folk opplever med farlige vogntog, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF. Les hele saken

BOMPENGER/21. februar 2019

– Dette er bare bompenger på en ny måte

Stortinget bestemte seg tirsdag for å bestille «en utredning av ny teknologi som kan erstatte dagens bompengeordning». – Vi er overrasket og skuffet. Dette løser ikke noe som helst, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i medlemsorganisasjonen NAF. Les hele saken

Til toppen