Transport & Logistikk 2014

Transport & Logistikk 2014

Den 20. og 21. oktober går Transport & Logistikk 2014 av stabelen. Konferansen er årets viktigste møteplass for næringen og arrangøren lover det beste programmet noensinne.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

TRANSPORT & LOGISTIKK 2014 er møteplassen for hele transport- og logistikk-Norge.

– Nå står innspurten for døren. Vi bretter opp ermene og setter inn alle ressurser for at dette skal bli to kjempeflotte dager på Gardermoen i oktober, sier direktør for Transport & Logistikk 2014 Jo Eirik Frøise i Norsk Industri.

– Det er vårt beste program gjennom tidene. Vi vil sikre en god faglig dekning av hele transport- og verdikjeden. Vi har også lært av innspillene fra fjorårets konferanse. Vi arbeider for at både nye og tidligere deltakere skal få en god konferanse i oktober.

MYE Å VELGE MELLOM

På konferansen får du faglig påfyll og her er det mye å velge mellom: rundt 90 foredragsholdere på to dager, spennende debatter og politisk duell. Her får du innspill om de største trendene og utfordringene samt hvordan planlegge for økt lønnsomhet. Du får også høre om samferdselssatsinger, både på terminaler og jernbane. Du kan skreddersy ditt eget program ved å plukke blant 24 sesjoner.

Konferansen er det ideelle stedet å skape nye forbindelser og treffe gamle kjente. Nøkkelpersoner  er på plass og her kan du treffe næringslivsledere både som foredragsholdere og deltakere såvel som nåværende og tidligere regjeringsmedlemmer.

– Hit kommer beslutningstakere i transportselskaper, de som tilbyr, transportkjøpere, de som bestiller og så kommer systemleverandører og det offentlige fra alle mulige departementer, forteller Frøise.

TOPPLEDERMØTE

Store norske og internasjonale navn som Statoil, Aker Solutions, Jotun, Coop Norge Handel og Lufthansa Cargo er på programmet—bare for å nevne noen få. Et av høydepunktene forventes å bli sesjonen hvor topplederne i de norske samlasterne samles for første gang på mange år: konserndirektør Tore K. Nilsen i Bring, administrerende direktør Terje Aarbog i DHL Express Norway, administrerende direktør Michael Holmstrøm i Schenker og administrerende direktør Robin Olsen PostNord Logistics. Her får du høre hva som påvirker den norske transporthverdagen og hva som er prioriterte oppgaver for de store samlasterne.

POLITIKERNE STILLER

En samlet politisk ledelse deltar også med ulike foredrag og i forskjellige debatter. Her stiller samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (FrP), statssekretær Bård Hoksrud (FrP), statssekretær Jon Georg Dale (FrP) og statssekretær John-Ragnar Aarset (H). I tillegg er en samlet transportkomite på plass for å ta til seg nyttig informasjon. Frøise synes det er viktig at politikerne får møte og diskutere med folk fra næringen—de skal tross alt ta beslutninger på deres vegne.

Intermodalitet er en av næringens største utfordringer, og ved bygging av nye terminaler må det tas hensyn til alle modaliteter.

– Vi er også nødt til å ha langsiktig finansiering av infrastruktur. Det er forhåpentlig det regjeringen har tatt tak i nå, fortsetter Frøise som ser frem til debatten med statssekretær Bård Hogsrud og hele transportkomiteen.

– De kommer garantert inn på disse spørsmålene.

– Det er alltid morsomt med en god debatt. Frøise tenker her spesielt på at Regjeringen legger frem sitt alternativ for finansiering av infrastrukturen i Norge i forbindelse med Statsbudsjettet uken før konferansen.

– Det ligger det an til en kjempespennende diskusjon om på konferansen.

INNBLIKK FRA SMARTRANS

Forskning står også i år på programmet med mange spennende foredrag fra ulike forskings- og utdanningsinstitusjoner. På konferansen avsluttes dessuten åtte år med SMARTRANS med en sesjon som gir innblikk i hva næringslivet har oppnådd med det. Samferdselsministeren får her overlevert en oppsummering, samtidig som nye prosjekter settes i gang.

Årets konferanse holdes i nye lokaler. Hotellet er det samme men i år foregår alt under samme tak i den store nye kongresshallen, «The Cube». Her er det nær 6000 kvadratmeter til disposisjon.

– God mat, god drikke og spennende underholdning vil kjennetegne konferansen, understreker en engasjert prosjektleder.

Deltakerne kan glede seg til gjensyn med TV2s radarpar Arne Strand og Stein Kåre Kristiansen, som står for kveldens «vorspiel». Frøise ymter om at noen vil bli satt i stolen og grillet, men vil ikke ut med hvem. Kveldens musikalske underholdning står Marion Ravn for.

SOSIALT PÅFYLL

– Kontakter dannes ofte i uformelle sammenkomster, og konferansen er ofte stedet hvor du har mulighet til å pleie dine kundekontakter eller skape nye. Man skaper rett og slett nye nettverk, fastslår Frøise.

«Meet to mingle» er nytt konsept i år—både lunsj og pauseservering skjer ved ståbord inne i messeområdet.

– Alt er lagt opp til at folk skal treffe hverandre, understreker han. Men ved festmiddagen lover Frøise at deltakerne kan sitte lenge og vel.

Frøise håper på minst like mange konferansedeltakere som i fjor—da deltok over 800. Da han overtok konferanseplanleggingen i 2004 var det i underkant av 200 deltakere og kun tre utstillere. Årets konferanse har hele 90 utstillere.

– Det har blitt en stor konferanse, konstaterer han.

Konferansen er nordens største innen transport og logistikk og fyller hele 55 år i år. I løpet av disse årene har 28 ulike statsråder for samferdsel vært til stede. Ketil Solsvik Olsen blir den 29.

HUSK PÅMELDING!

– For oss som arrangører er det en konferanse vi arbeider med hele året. Dette  er en stor konferanse, og vi legger stor vekt på at alt skal gå bra.

Frøise forsikrer at alle er hjertelig velkomne, men minner om at påmelding er nødvendig for å få adgangsbevis. Påmeldingssiden er www.konferanse.info. Husk å melde deg på i tide.

– Dette er møteplass nummer en for bransjen, påpeker Frøise og minner om at alle konkurrentene er der.

– Tør du virkelig sitte hjemme disse to dagene?

Magasinet Transport og Logistikk er mediepartner for konferansen.  Vi ser frem til konferansen og håper så mange som mulig tar seg tid til å stoppe innom vår stand og slå av en prat. Da gjenstår det ikke annet enn å glede seg til konferansen!

KOLLEKTIVTRANSPORT/19. mars 2019

Byvekstavtale for Trondheimsområdet klar

15.mars ble utkastet til byvekstavtale for Trondheimsområdet undertegnet. Målet med avtalen er at vekst i persontrafikken skal skje med kollektivtrafikk, sykkel eller gange. -Det har vært et stort fokus på jernbanens rolle og muligheter i dette arbeidet, sier leder for regional samhandling i Midt- og Nord-Norge, Anne Skolmli. Les hele saken

LOGISTIKK/18. mars 2019

Utnevnt til ny administrerende direktør DHL Express Europe

DHL Express har utnevnt Alberto Nobis som ny administrerende direktør for Europa. Nobis var Global CFO for DHL Express fra 2009 til 2012, før han flyttet tilbake til sitt hjemland Italia i 2013. Som administrerende direktør for DHL Express Italia bidro Alberto Nobis til å drive divisjonens vekst i det italienske markedet. Fra 1. januar 2019 har han tatt over ansvaret for Express Europe etter John Pearson, som ble Global CEO for DHL Express. Les hele saken

Til toppen