TSF til kamp mot veidøden i sommertrafikken

TSF til kamp mot veidøden i sommertrafikken

Trafikksikkerhetsforeningen tar opp kampen mot veidøden i sommer. Sommermånedene er den tiden på året med flest drepte og hardt skadde ute i trafikken. Nå legger TSF ut på veien for å informere trafikantene om farene.

  • vei
Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

De fire siste årene har det i gjennomsnitt blitt drept 50 personer og 235 har blitt hardt skadd i sommertrafikken hvert år. - Disse tallene er skremmende høye, og vi må reagere på veidøden, sier Geirr Tangstad-Holdal, daglig leder i TSF, Trafikksikkerhetsforeningen.

Lengre strekninger, og mange på nye og ukjente veier

– Jeg tror det er mange faktorer som er årsaken til alle disse tragiske ulykkene, fortsetter Tangstad-Holdal.

Det er flere som kjører lengre strekninger, og mange på nye og ukjente veier.

- Vi vet at høy fart har vært en sannsynlig medvirkende årsak til 35% av dødsulykkene i 2016. Og med flere trafikanter på veiene i sommermånedene så gir dette økt risiko for frontkollisjoner og utforkjøringer, hvis uhellet først er ute. Og når flere kjører lengre strekninger blir det desto viktigere med hvile før man blir for trett. Samtidig vil jeg oppfordrer trafikantene til å tenke mer over konsekvensene av å drikke alkohol og promillen dagen derpå.

[youtube id="nfo8iRkUcqY"]

Vi har ingen å miste!

- Vi er dessverre på etterskudd når det gjelder å sikre våre høytrafikerte veier. Skulle vi ha sikret alle høytrafikerte veier slik veinormalen sier vi skulle, så gjenstår ca. 1800 km riksvei som i dag står usikret. Dette gjør at alle trafikantene må være oppmerksomme og ta et ekstra ansvar når man ferdes på slike veier.

- Alle trafikantene har et stort ansvar når vi ferdes ute i trafikken, og vi har ingen å miste!

- Til alle som skal ut i trafikken i sommer – vel fram og trygt hjem igjen, avslutter Geirr Tangstad-Holdal.

Geirr Tangstad-Holdal mistet selv tre nære familiemedlemmer i en trafikkulykke på E39 i Rogaland den 17. juli 2006. Hans lillesøster, svoger og niese (5) omkom.

SOFTWARE/13. juli 2018

Bruker teknologi for å effektivisere flyplassdriften

Etter at Widerøe Ground Handling inngikk avtalen om å overta store deler av bakkevirksomheten til SAS, trengte de et felles støttesystem for å håndtere driften på best mulig måte. Med bistand fra Lexit Group har de kommet frem til en optimal løsning. Les hele saken

ALKOLÅS/11. juli 2018

EU ønsker å innføre 11 sikkerhetssystemer

EU ønsker å innføre 11 sikkerhetssystemer inkludert monteringsanvisning om bruk av alkolås på nye biler innen 2021. Målet er å bidra til å halvere antall dødsulykker i trafikken. Det er bladet Autocar som nylig setter fokus på EUs sikkerhetsliste som består av alkolås, automatisk nødbrems, trøtthetsvarsler, svart boks, automatisk nødblink, intelligent fartsholder, fil-assistent, bedre fotgjengerbeskyttelse, ryggekamera og sensorer, bedre passasjerbeskyttelse og forbedrede sikkerhetsbelter. Les hele saken

KOLLEKTIVTRANSPORT/10. juli 2018

Regjeringen følger opp Nasjonal transportplan med ny handlingsplan for kollektivtransport

– Bedre kollektivløsninger vil gi folk flest bedre mobilitet og større fleksibilitet i hverdagen. I byene kan bedre kollektivløsninger bidra til å gjøre privatbilen overflødig for mange. Derfor har vi prioritert kollektivtransporten høyt i Nasjonal transportplan, og derved kan en rekke byer øke sin lokale satsing på kollektivtrafikk kraftig. Les hele saken

Til toppen