Unibuss får kontrakt på 1,2 milliarder

Unibuss får kontrakt på 1,2 milliarder

Det ble i går klart at Unibuss vil fortsette kontrakten på busskjøring i Vestfold. Kontrakten har en verdi på cirka 1,2 milliarder kroner og går over åtte år.

  • Miljø
Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Fortsetter kontrakten

Mandag 15. juni ble det i forbindelse med anbudsåpning hos Vestviken Kollektivtrafikk AS (VKT) klart at Unibuss leverte det beste tilbudet i konkurransen om busskjøring i Vestfold.

Det betyr at Unbiuss fortsetter som ansvarlig for busskjøring på lokale ruter og skoleruter i kommunene Tjøme, Nøtterøy, Tønsberg, Stokke, Andebu, Re, Hof, Holmestrand og Horten, i tillegg til stamlinje 02 fra Holmestrand til Tjøme og Sandøsund.

Ruteområdet består av rundt 4,5 millioner rutekilometer årlig, og passasjertallet i 2014 var på til sammen 5,1 millioner passasjerer. Kontraktsperioden er fra 1. juli 2016 til 30. juni 2024.

Nye miljøvennlige busser

Alle rutene vil få helt nye busser, da Unibuss vil kjøpe inn over 90 nye busser til ny kontraktsperiode starter i 2016.

Minimum 70 prosent av årlige rutekilometer vil bli kjørt med biogass som drivstoff. Biogass er klimanøytral gass produsert ved nedbrytning av organisk materiale som for eksempel husholdningsavfall, kloakk eller landbruksavfall.

– Å reise kollektivt er viktig for miljøet. Med de nye bussene blir det enda mer miljøvennlig å reise med buss også i Vestfold. I tillegg vil nye busser gi bedre komfort og sikkerhet for de reisende, sier Øystein Svendsen, administrerende direktør i Unibuss.

Alle de nye bussene vil ha siste og beste motorteknologien i markedet, som tilfredsstiller den strengeste utslippsnormen Euro 6. Det innebærer at bussen har mye lavere utslipp av NOx-gasser og svevestøv enn dagens busser i Vestfold.

 

KOLLEKTIVTRANSPORT/19. mars 2019

Byvekstavtale for Trondheimsområdet klar

15.mars ble utkastet til byvekstavtale for Trondheimsområdet undertegnet. Målet med avtalen er at vekst i persontrafikken skal skje med kollektivtrafikk, sykkel eller gange. -Det har vært et stort fokus på jernbanens rolle og muligheter i dette arbeidet, sier leder for regional samhandling i Midt- og Nord-Norge, Anne Skolmli. Les hele saken

LOGISTIKK/18. mars 2019

Utnevnt til ny administrerende direktør DHL Express Europe

DHL Express har utnevnt Alberto Nobis som ny administrerende direktør for Europa. Nobis var Global CFO for DHL Express fra 2009 til 2012, før han flyttet tilbake til sitt hjemland Italia i 2013. Som administrerende direktør for DHL Express Italia bidro Alberto Nobis til å drive divisjonens vekst i det italienske markedet. Fra 1. januar 2019 har han tatt over ansvaret for Express Europe etter John Pearson, som ble Global CEO for DHL Express. Les hele saken

Til toppen