Utsetter lavutslippssone i Oslo

Utsetter lavutslippssone i Oslo

Byrådet i Oslo utsetter innføringen av lavutslippssoner i Oslo. - Dette betyr likevel ikke at vi er i mål, sier regionssjef J. Kristian Bjerke.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

- NLF avdeling Oslo og Akershus har jobbet hardt mot forslaget om innføringen av lavutslippssoner i Oslo. Vi mener dette vil være et hinder for effektiv vareflyt i Oslo og at det rammer skjevt, sier regionssjef i Oslo, Akershus og Østfold, J. Kristian Bjerke.

Men selv om han er fornøyd med at Byrådet i Oslo nå har bestemt seg for å utsette forslaget om lavutslippssoner i Oslo er han ikke like fornøyd over at utsettelsen så langt bare gjelder frem til neste vinter.

- Selv om vi nå har fått en utsettelse vil vi fortsette arbeidet for å forhindre en permanent innføring av denne typen soner i Oslo, sier J. Kristian Bjerke i NLFs region 1 som omfatter Oslo, Akershus og Østfold.
- Selv om vi nå har fått en utsettelse vil vi fortsette arbeidet for å forhindre en permanent innføring av denne typen soner i Oslo, sier J. Kristian Bjerke i NLFs region 1 som omfatter Oslo, Akershus og Østfold. Foto: Jan Harry Svendsen

- Vi har vært i utallige møter med Oslopolitikere om denne saken og vi har samarbeidet tett med blant annet NHO. Fra byråd Lan Marie N. Berg har vi også fått forsikringer om at byrådet har lyttet til bransjen. sier Bjerke.

- Vi er naturligvis veldig godt fornøyd med at man velger å utsette innføringen av dette nå, men utsettelsen er ikke godt nok for for transportører som kjører med biler som har lave utslipp, sier Bjerke.

Han lover omkamp og nye møter for å hindre permanent innføring av lavutslippssoner for varetransport i Oslo.

- Selv om vi i dag kan feire at vi har fått et midlertidig gjennomslag blir feiringen kort. Vi er glade for byrådets utsettelse, men vil i tiden fremover arbeide hardt for at innføringen av lavutslippssoner for varetransport i Oslo ikke blir en permanent ordning, avslutter Bjerke.

ELEKTRISK/19. november 2018

22 statlige millioner til batterifartøy som skal operere i Oslofjorden

Det prisvinnende fartøyet Future of the Fjords får et søsterskip: Med 22 millioner fra Enova kan rederiet The Fjords neste år seile utslippsfritt med nok et hel-elektrisk turistfartøy. Denne gangen i Oslos nærområde. Les hele saken

VEGTRANSPORT/19. november 2018

Noreg ønskjer klare reglar, betre arbeidsvilkår og tryggare vegtransport

– Det er viktig å fremme norske posisjonar i EU-systemet. Eg er oppteken av å bruke dei kanalane vi har til å påverke utviklinga av regelverket som gjeld vegtransport. I lag med dei andre landa i Road Alliance vil vi sikre ein meir rettferdig konkurranse, innføre betre køyre- og kvitetidsordningar og hindre sosial dumping, seier samferdselsminister Jon Georg Dale. Les hele saken

Til toppen