Utvider sin globale tilstedeværelse til Norden

Utvider sin globale tilstedeværelse til Norden

EV-Box skal bli ledet av et team med omfattende erfaring innen elektrisk mobilitet og fornybar energi. Teamet kommer til å være basert i Danmark og Norge. Sistnevnte er et ledende land som nylig har nådd en historisk milepæl med mer enn 100 000 helelektriske biler på veiene.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

EV-Box, aktøren innen ladeløsninger for elbiler, ekspanderer og bringer virksomheten til Norden.

Sveriges betydning øker raskt i elbilmiljøet. I Danmark og Finland går utviklingen noe saktere, men håpet om en endring i den nåværende trenden er sterkt. EV-Box vil introdusere sin smartlader-teknologi, hardware-kvalitet og oppetid på det nordiske markedet, som de avgjørende forskjellene for å oppnå et momentum og bygge opp omdømmet i Norden.

De nordiske landene bør investere i smartlader-infrastruktur

- En pålitelig, smart og forbundet lade-infrastruktur er essensielt for at Norge skal kunne beholde sin ledende status i overgangen til elektrisk mobilitet, sier Morten Rolighed Nielsen.

Nielsen kom om bord i EV-Box som Business Developement Director for de nordiske landene etter å ha hatt ledende stillinger innen EV-ladeteknologi og EV-tjeneste-industrien.

- På grunn av tidlig etterspørsel av elbiler i Norge hadde man ikke tenkt godt nok gjennom lade-infrastrukturen. Derfor finnes det ikke nok smarte ladeløsninger, sier Rolighed Nielsen.

- EV-Box kommer til å lede an oppgraderingen av den nåværende ladeløsningen med nye og mer intelligente ladestasjoner. De nye stasjonene kommer ikke bare til å gagne førerne av de elbilene; de kommer også til å være en fordel eierne av ladefasilitetene. Det samme tankesettet og tilnærmingen kommer deretter til å bli ført i Sverige, Danmark og Finland, sier Kristof Vereenooghe, CEO i EV-Box.

Akselerering innen bærekraftig e-mobilitet

EV-Box ble grunnlagt i 2010, og i dag har EV-Box 48 000 ladestasjoner i 26 land. EV-Box har nå bygget en ende-til-ende-ladestasjon. Denne løsningen inkluderer ladestasjonene, programvaren bak, ladekabler og forskjellig tilbehør som skal sikre smart ladning. Alt dette er utviklet inhouse i EV-Box. EV-Box Norden kommer til å fokusere på å levere smart teknologi slik som load balancing, smartlading og peak shaving.

- Vi ønsker at EV-Box Norden skal bli en rasktvoksende bedriftsenhet som viser sine sterke sider ved å bygge smarte teknologiske løsninger og tjenester mens vi jobber med lokale partnere. Elbilførere og anleggseiere trenger å oppgradere ladeteknologien og forsikre seg om at de er fremtidssikrede. Teknologien bør være forberedt på både det nye energimarkedet og fremtidens elektriske kjøretøy, sier Vereenooghe.

KOLLEKTIVTRANSPORT/21. september 2018

Nytt system for sanntidsinformasjon til kollektivnettet i Trøndelag

FARA har signert en kontrakt med AtB om å levere et nytt system for sanntidsinformasjon til kollektivnettet i Trøndelag. Avtalen gjelder i første omgang transportmidler, holdeplasser og stasjoner i Stor-Trondheim, med opsjon på videre utvidelse til resten av fylket, inkludert hurtigbåt og ferge. Les hele saken

HYDROGENTOG/19. september 2018

Verdenspremiere: Alstoms hydrogentog settes inn i passasjertrafikk

Det var en verdenspremiere som ble feiret av Alstom, en av Europas største jernbaneprodusenter, ministeren for økonomi og transport i Niedersachsen, forbundsministeriet for transport og transportmyndighetene i Landesnahverkehrsgesellschaft Niedersachsen (LNVG) og Eisenbahnen und Verkehrsbetriebe Elbe-Weser (EVB) i Bremervörde søndag 16. september. Les hele saken

Til toppen