Utvider sin globale tilstedeværelse til Norden

Utvider sin globale tilstedeværelse til Norden

EV-Box skal bli ledet av et team med omfattende erfaring innen elektrisk mobilitet og fornybar energi. Teamet kommer til å være basert i Danmark og Norge. Sistnevnte er et ledende land som nylig har nådd en historisk milepæl med mer enn 100 000 helelektriske biler på veiene.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

EV-Box, aktøren innen ladeløsninger for elbiler, ekspanderer og bringer virksomheten til Norden.

Sveriges betydning øker raskt i elbilmiljøet. I Danmark og Finland går utviklingen noe saktere, men håpet om en endring i den nåværende trenden er sterkt. EV-Box vil introdusere sin smartlader-teknologi, hardware-kvalitet og oppetid på det nordiske markedet, som de avgjørende forskjellene for å oppnå et momentum og bygge opp omdømmet i Norden.

De nordiske landene bør investere i smartlader-infrastruktur

- En pålitelig, smart og forbundet lade-infrastruktur er essensielt for at Norge skal kunne beholde sin ledende status i overgangen til elektrisk mobilitet, sier Morten Rolighed Nielsen.

Nielsen kom om bord i EV-Box som Business Developement Director for de nordiske landene etter å ha hatt ledende stillinger innen EV-ladeteknologi og EV-tjeneste-industrien.

- På grunn av tidlig etterspørsel av elbiler i Norge hadde man ikke tenkt godt nok gjennom lade-infrastrukturen. Derfor finnes det ikke nok smarte ladeløsninger, sier Rolighed Nielsen.

- EV-Box kommer til å lede an oppgraderingen av den nåværende ladeløsningen med nye og mer intelligente ladestasjoner. De nye stasjonene kommer ikke bare til å gagne førerne av de elbilene; de kommer også til å være en fordel eierne av ladefasilitetene. Det samme tankesettet og tilnærmingen kommer deretter til å bli ført i Sverige, Danmark og Finland, sier Kristof Vereenooghe, CEO i EV-Box.

Akselerering innen bærekraftig e-mobilitet

EV-Box ble grunnlagt i 2010, og i dag har EV-Box 48 000 ladestasjoner i 26 land. EV-Box har nå bygget en ende-til-ende-ladestasjon. Denne løsningen inkluderer ladestasjonene, programvaren bak, ladekabler og forskjellig tilbehør som skal sikre smart ladning. Alt dette er utviklet inhouse i EV-Box. EV-Box Norden kommer til å fokusere på å levere smart teknologi slik som load balancing, smartlading og peak shaving.

- Vi ønsker at EV-Box Norden skal bli en rasktvoksende bedriftsenhet som viser sine sterke sider ved å bygge smarte teknologiske løsninger og tjenester mens vi jobber med lokale partnere. Elbilførere og anleggseiere trenger å oppgradere ladeteknologien og forsikre seg om at de er fremtidssikrede. Teknologien bør være forberedt på både det nye energimarkedet og fremtidens elektriske kjøretøy, sier Vereenooghe.

KOLLEKTIVTRANSPORT/19. mars 2019

Byvekstavtale for Trondheimsområdet klar

15.mars ble utkastet til byvekstavtale for Trondheimsområdet undertegnet. Målet med avtalen er at vekst i persontrafikken skal skje med kollektivtrafikk, sykkel eller gange. -Det har vært et stort fokus på jernbanens rolle og muligheter i dette arbeidet, sier leder for regional samhandling i Midt- og Nord-Norge, Anne Skolmli. Les hele saken

LOGISTIKK/18. mars 2019

Utnevnt til ny administrerende direktør DHL Express Europe

DHL Express har utnevnt Alberto Nobis som ny administrerende direktør for Europa. Nobis var Global CFO for DHL Express fra 2009 til 2012, før han flyttet tilbake til sitt hjemland Italia i 2013. Som administrerende direktør for DHL Express Italia bidro Alberto Nobis til å drive divisjonens vekst i det italienske markedet. Fra 1. januar 2019 har han tatt over ansvaret for Express Europe etter John Pearson, som ble Global CEO for DHL Express. Les hele saken

Til toppen