Utvidet bruksområdet for Volvo FE

Utvidet bruksområdet for Volvo FE

Nå lanseres Volvo FE med 350 hk/ 1 400 Nm og en ny foraksel med akseltrykk på opp til ni tonn.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Dette gjør en av Volvo Trucks mest allsidige modeller til et sterkt alternativ for mer krevende oppdrag innen distribusjon, avfallshåndtering og lett anleggskjøring. Volvo FE 350 er klargjort for vogntogvekt (GCW) for opptil 44 tonn.

Utvider bruksområdet

- Volvo FE er en fleksibel og smidig lastebil som utfører jobben sin like effektivt i regionaltrafikk, som i tett bytrafikk. Nå utvider vi bruksområdet ytterligere ved å tilby et alternativ med høyere presisjon og økt nyttelast, noe som har blitt etterspurt av mange kunder, sier Anders Edenholm, Segment Manager Distribution hos Volvo Trucks.

[factbox id="1"]

Volvo FE 350 er nå tilgjengelig med vogntogvekt på opptil 44 tonn og passer både som singelbil og i kombinasjon med slep. Tippbiler, kranbiler og feiebiler er noen eksempler på treakslede kombinasjoner hvor den økte motorressursen gir muligheter for høyrere produktivitet. Motoren, D8K Euro 6, er tilgjengelig for samtlige førerhuskombinasjoner, ogås for førerhus med lavt innsteg, og kan kombineres med Volvo I-Shift eller helautomatisk girkasse.

Produksjon starter i september

Volvo FE 350 tilbys på alle Euro 6-markeder. Salgsstart skjer i slutten av juni og produksjon starter i september. Ytterligere produktnyheter i FE-programmet vil bli presentert i løpet av høsten 2017.

Samtidig som dieseldrevne Volvo FE 350 introduseres utvider også Volvo Trucks mulighetene, til de kundene som ønsker det, for gassdrevet lastebil. Volvo FE 320 med CNG er nå tilgjengelig med flere ulike førerhusvarianter - kort førerhus, komfortførerhus, langt førerhus eller med lavt innsteg.

SELVKJØRENDE/21. mai 2019

Nå er Ruters første selvkjørende busser i drift

Ved 14-tiden i går rullet Ruters selvkjørende busser "Mads" og "Oda" avgårde på sin første ordinære kjøretur mellom Kontraskjæret og Vippetangen i Oslo. Fra og med i dag kan alle med gyldig Ruter-billett benytte seg av det nye reisetilbudet. Kjøretøyene har 11 sitteplasser for passasjerer og vil kjøre i opptil 18 km/t. Les hele saken

LOGISTIKK/21. mai 2019

Først i Norge med 32 meters vogntog

Schenker AS planlegger som første logistikk selskap i Norge å teste ut vogntog av typen DUO2, med en lengde på 32 meter. Basert på erfaringene med innføring av vogntog på 25,25 meter, som Schenker AS fikk godkjent for prøvedrift, og senere ordinær trafikk, vil selskapet starte med testkjøring på Norske veier med 32 meters vogntog med en kapasitet på 80 tonn. Les hele saken

Til toppen