Vant årets iF Design Award

Vant årets iF Design Award

NEOPLAN Tourliner overbeviser iF Design Awards internasjonale jury gjennom innovasjon, ergonomi, funksjonalitet og miljøvennlighet. Den prestisjetunge designprisen «iF Design Award 2017» er blitt tildelt NEOPLAN Tourliner.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Tourliner har fått prisen innenfor kategorien som omfatter nyttekjøretøy, biler og motorsykler. I denne klassen konkurrerer også de mest prestisjepregede sportsbilene. I alt var det 5575 påmeldte kandidater fra 2675 produsenter i 59 land.

- Vi er naturligvis veldig glade for at NEOPLAN Tourliner har vunnet prisen, sier Stephan Schönherr, Vice President for bussdesign hos MAN Truck & Bus.

Internasjonalt anerkjent utmerkelse siden 1953

iF Design Award har vært en internasjonalt anerkjent utmerkelse for godt design siden 1953. Prisvinnerne velges på grunnlag av faste kriterier som utseende, produktform, samt innovasjonsgrad, ergonomi, funksjonalitet og miljøvennlighet. Juryen består av 58 design-eksperter fra 19 land. Med sin stemmegivning har de vist at også en turbuss fra standard-segmentet kan fremstå som svært attraktiv.

Den nyeste utgaven av NEOPLAN Tourliner ble lansert på nyttekjøretøyutstillingen IAA i september. Egentlig er det snakk om en hel serie med busser med to eller tre aksler, i tre forskjellige lengder og med motoreffekter fra 420 til 500 hk. Bussen har alle moderne sjåførassistentsystemer. Tourliner er en allround turbuss for variert bruk.

Estetikk og funksjonalitet kan gå hånd i hånd

Tourlineren gir førsteklasses komfort for både sjåfør og passasjer, samtidig har den utallige sikkerhetsfunksjoner, utmerkede kjøreegenskaper og lavt drivstofforbruk. Dette er takket være en motor med økt dreiemoment og ytelse samt en optimalisert drivlinje. Det nye utvendige designet har sørget for en forbedring av bussens aerodynamikk med mer enn 20 prosent.

- Et fantastisk eksempel på hvordan estetikk og funksjonalitet kan gå hånd i hånd, uttaler Schönherr.

SAMFERDSEL/15. mai 2019

El-ferger bedre enn bro og tunnel?

– Det er grunn til å reise spørsmålet om hvorvidt el-ferger kan være et bedre alternativ enn kostbare broer og tunneler i tiden som kommer. Se bare på den såkalte «fergefri» kystvegen fra Stavanger til Trondheim. Det kan kanskje finnes bedre alternativer. Les hele saken

LOGISTIKK/14. mai 2019

Oslo City Hub er åpnet

Logistikkleverandøren DB Schenker åpnet 8. mai sitt første distribusjonssenter for utslippsfri distribusjon i Oslo, den nye Oslo City Hub. Den sentralt beliggende nye terminalen vil redusere CO2-utslippene av by distribusjon med 80% ved hjelp av elektriske biler og e-sykler. Oslo City Hub er en del av Electric City, Oslo by sin feltaktivitetssatsing knyttet til byens status som Europas Miljøhovedstad 2019. Les hele saken

KJØRETØY/13. mai 2019

Populær modell blir igjen tilgjengelig i Norge

Volvo lanserer nå det ekstra store Globetrotter XXL førerhuset som første gang ble tatt frem for Australia i 2008. Dette ble tilgjengelig på Volvo FH i 2009 og det ble totalt levert 159 FH med XXL – førerhus i FH Classic-serien i Norge den gangen. Nå lanseres dagens Volvo FH-modell med det spesielle førerhuset. Les hele saken

Til toppen