Vant årets iF Design Award

Vant årets iF Design Award

NEOPLAN Tourliner overbeviser iF Design Awards internasjonale jury gjennom innovasjon, ergonomi, funksjonalitet og miljøvennlighet. Den prestisjetunge designprisen «iF Design Award 2017» er blitt tildelt NEOPLAN Tourliner.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Tourliner har fått prisen innenfor kategorien som omfatter nyttekjøretøy, biler og motorsykler. I denne klassen konkurrerer også de mest prestisjepregede sportsbilene. I alt var det 5575 påmeldte kandidater fra 2675 produsenter i 59 land.

- Vi er naturligvis veldig glade for at NEOPLAN Tourliner har vunnet prisen, sier Stephan Schönherr, Vice President for bussdesign hos MAN Truck & Bus.

Internasjonalt anerkjent utmerkelse siden 1953

iF Design Award har vært en internasjonalt anerkjent utmerkelse for godt design siden 1953. Prisvinnerne velges på grunnlag av faste kriterier som utseende, produktform, samt innovasjonsgrad, ergonomi, funksjonalitet og miljøvennlighet. Juryen består av 58 design-eksperter fra 19 land. Med sin stemmegivning har de vist at også en turbuss fra standard-segmentet kan fremstå som svært attraktiv.

Den nyeste utgaven av NEOPLAN Tourliner ble lansert på nyttekjøretøyutstillingen IAA i september. Egentlig er det snakk om en hel serie med busser med to eller tre aksler, i tre forskjellige lengder og med motoreffekter fra 420 til 500 hk. Bussen har alle moderne sjåførassistentsystemer. Tourliner er en allround turbuss for variert bruk.

Estetikk og funksjonalitet kan gå hånd i hånd

Tourlineren gir førsteklasses komfort for både sjåfør og passasjer, samtidig har den utallige sikkerhetsfunksjoner, utmerkede kjøreegenskaper og lavt drivstofforbruk. Dette er takket være en motor med økt dreiemoment og ytelse samt en optimalisert drivlinje. Det nye utvendige designet har sørget for en forbedring av bussens aerodynamikk med mer enn 20 prosent.

- Et fantastisk eksempel på hvordan estetikk og funksjonalitet kan gå hånd i hånd, uttaler Schönherr.

GODSTRANSPORT/17. august 2018

Vellykket debatt på Fullriggeren Sørlandet

På Arendalsuka 2018 inviterte Norconsult til debatt for å sikre bedre styring av godsflyt mellom sjø og jernbane. Fullriggeren Sørlandet ble fylt til randen med over 80 deltagere, deriblant politikere, havnesjefer, beslutningstagere og andre havneinteresserte debattanter og gjester. Les hele saken

LOGISTIKK/17. august 2018

Bygger nytt logistikksenter i Hirtshals

Color Line bygger et logistikksenter på totalt 18 000 m2 i Hirtshals. I tråd med Color Lines miljøprofil bygges senteret etter danske standarder og krav der bærekraftige løsninger er prioritert. Det første spadetaket tas fredag, og de første 9 400 m2 av bygget vil stå klare i september 2019. Les hele saken

Til toppen