Varsling om endring av tysk veiskatt i løpet av 2018 og 2019

Varsling om endring av tysk veiskatt i løpet av 2018 og 2019

Disse endringene vil få store konsekvenser og påvirke all transport i Tyskland samt alle transporter i transitt gjennom Tyskland.

  • veg
Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Det varsles om endring av tysk veiskatt (MAUT) gjennom to etapper i 2018 og 2019:

  1. I juli 2018 pålegges MAUT på ytterligere 40.000 km veistrekninger i Tyskland.
  2. I januar 2019 blir den nåværende veiskatten regulert til nye, fortsatt ukjente, satser.

I dag er det i alt rundt 15.000 km MAUT-belagte veier i Tyskland fordelt på "Autobahnen" og "Schellstrassen". I følge informasjon som nå er sendt ut fra den tyske regjeringen, kommer det altså i tillegg MAUT på ytterligere 40.000 km av det tyske veinettet, altså alle landeveier. Fra 1. juli vil det dermed være MAUT på totalt 55.000 km i Tyskland.

Utover dette vedtaket forventes det at de gjeldende satsene skal revideres fra og med 1. januar 2019 ha en gyldighet fram til 2022.

Disse endringene vil få store konsekvenser og påvirke all transport i Tyskland samt alle transporter i transitt gjennom Tyskland.

– Vi vet enda ikke med 100% sikkerhet hvorvidt de ovennevnte datoene vil bli fasthold, og har dermed ikke foretatt noen konsekvensberegninger, uttaler FREJA.

SYSTEM/ 9. april 2019

Lanserer smart og sikkert styresystem som styrer alt utstyr på lastebilen

Etter et par år med utvikling og harde tester er Mählers nye proporsjonale styresystem MC3 nå klart til lansering. Systemet er utviklet for mykere, sikrere og mer intuitiv styring av både plog, høvelblad, spreder og tippflak. MC3 er bygd for fjernsupport; via mobilnettet kan man koble opp styresystemet og få teknisk support, uavhengig av hvor man befinner seg. MC3 oppfyller dessuten den nyeste og ledende maskinsikkerhetsstandarden, EN ISO 13849, og er dermed et av de sikreste styringssystemene på markedet for veivedlikeholdsprodukter. Les hele saken

Til toppen