Denne Tesla-transporten ble stoppet på Svinesund 19. mars med bremsefeil, løst påbygg og utslitt hengerfeste. Det ble full stopp og kjøreforbud.
Denne Tesla-transporten ble stoppet på Svinesund 19. mars med bremsefeil, løst påbygg og utslitt hengerfeste. Det ble full stopp og kjøreforbud. (Foto: Statens vegvesen)

Vegdirektøren ber Tesla redegjøre for tiltak

Inspeksjoner av vogntog som frakter Tesla-biler inn til Norge, har avdekket alvorlige mangler på vogntogene. Vegdirektøren kontaktet ledelsen i Tesla i Norge for å diskutere nødvendige og aktuelle tiltak.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

– Kontrollørene på Svinesund og Taraldrud har avdekket graverende forhold ved flere transporter, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen.

Flere vogntog har hatt overvekt, tekniske mangler, dårlige bremser og utslitte dekk – for å nevne noe. I tillegg er det påvist at Tesla-bilene ikke er plassert riktig på vogntoget. Det opplyser Erik Wolff, seksjonssjef for Utekontrollen i Region øst.

De aktuelle vogntogene har vært litauiske.

Møte med ledelsen i Tesla

Torsdag gjennomførte vegdirektøren et møte med representanter for ledelsen i Tesla. Vegdirektøren ba om at forholdene umiddelbart blir rettet opp. De påviste feil og mangler har stor betydning for trafikksikkerheten på norske veier.

Teslas ledelse beklaget sterkt det som har skjedd, og informerte om hvilke grep de allerede har tatt. De lover å gjøre alt som skal til for å rydde opp og sikre en forsvarlig transport av egne biler inn i landet. Tesla anmodet om at Statens vegvesen kunne stille med folk i Gøteborg et par dager, der opplastingen skjer for å inspisere og for å overføre kunnskap om tekniske forhold som må være ivaretatt før vogntogene ruller ut på veiene. Vegdirektøren stilte seg positiv til forslaget, og dette er allerede igangsatt.

Møte mellom Vegvesenet og Tesla etter påske

Vegdirektøren har mottatt en skriftlig redegjørelse med hvilke tiltak som iverksettes – samt hvilken bistand Tesla ønsker fra Statens vegvesen. Videre ble det avtalt at partene skal møtes etter påske, blant annet for å informere om status og for å oppsummere effekten av de tiltakene som er iverksatt.

Vegdirektøren meddelte at kontrollene vil fortsette både på grensen og andre steder.

SAMFERDSEL/15. mai 2019

El-ferger bedre enn bro og tunnel?

– Det er grunn til å reise spørsmålet om hvorvidt el-ferger kan være et bedre alternativ enn kostbare broer og tunneler i tiden som kommer. Se bare på den såkalte «fergefri» kystvegen fra Stavanger til Trondheim. Det kan kanskje finnes bedre alternativer. Les hele saken

LOGISTIKK/14. mai 2019

Oslo City Hub er åpnet

Logistikkleverandøren DB Schenker åpnet 8. mai sitt første distribusjonssenter for utslippsfri distribusjon i Oslo, den nye Oslo City Hub. Den sentralt beliggende nye terminalen vil redusere CO2-utslippene av by distribusjon med 80% ved hjelp av elektriske biler og e-sykler. Oslo City Hub er en del av Electric City, Oslo by sin feltaktivitetssatsing knyttet til byens status som Europas Miljøhovedstad 2019. Les hele saken

KJØRETØY/13. mai 2019

Populær modell blir igjen tilgjengelig i Norge

Volvo lanserer nå det ekstra store Globetrotter XXL førerhuset som første gang ble tatt frem for Australia i 2008. Dette ble tilgjengelig på Volvo FH i 2009 og det ble totalt levert 159 FH med XXL – førerhus i FH Classic-serien i Norge den gangen. Nå lanseres dagens Volvo FH-modell med det spesielle førerhuset. Les hele saken

Til toppen