Iveco Daily Natural Power - Sustainable Truck of the Year 2018.
Iveco Daily Natural Power - Sustainable Truck of the Year 2018. (Foto: Iveco)

Vinner prisen "Sustainable Truck of the Year” for andre år på rad

Bare noen dager etter den offisielle lanseringen vant Ivecos Daily Natural Power (naturgass-motor) prisen "Sustainable Truck of the Year 2018" (Årets bærekraftige lastebil 2018) i varevogn-kategorien.

  • Truck
Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Prisen, som er innstiftet av magasinet "Vado e Torno" i samarbeid med LifeGate, ble presentert på messen Ecomondo 2017 som er dedikert til bærekraftig utvikling.

Daily Natural Power tilhører den helt nye Daily Blue Power-familien, tilbyr tre forskjellige teknologier:

  • The Daily Natural PowerDet første lette naturgassdrevne nyttekjøretøyet med 8-trinns automatgirkasse. Bilen har den perfekte kombinasjonen av lave utslipp og optimal kjørbarhet i byområder – og hvis den går på biogass, kan CO2-utslippet reduseres med inntil 95%, altså tett på null.
  • The Daily Euro 6 RDE 2020 Ready: Det første lette nyttekjøretøyet konstruert for avgasskravet 2020 Real Driving Emissions. Dette er verifisert av den nederlandske organisasjonen for Applied Scientific Research (TNO). Dette er et unikt tilbud i markedet.
  • The Daily Electric: Kjøretøyet uten lokale utslipp som kan brukes i byområder med selv de aller strengeste trafikk-restriksjonene.

Nye teknologier i nyttekjøretøy-sektoren

Daily Natural Power vant den prestisjefylte tittelen "Sustainable Truck of the Year 2018" i varebilkategorien. Prisen blir promotert av det italienske magasinet "Vado and Torno” i samarbeid med universitetet i Milano hvor siktemålet er å fremheve nye teknologier som er tilgjengelige i nyttekjøretøy-sektoren i 2017.

Daily Natural Power er del av den nye Daily Blue Power produktfamilien som ble offisielt lansert av Iveco i Suzzara 4. oktober ved åpningen av New Daily Center, det helt nye utleveringssenteret for Daily.

Den nye Daily Blue Power-familien, produsert i Suzzara, har som mål å være en bærekraftig business-partner for urbane transportører og åpner veien for et nytt konsept for transport uten restriksjoner selv i byområder som har de strengeste trafikkrestriksjoner.

Vinneren av Sustainable Truck of the Year 2018, Daily Natural Power, kombinerer bærekraften av IVECOs motorteknologi for naturgass med den absolutte kjøregleden fra den klasseeksklusive 8-trinns Hi-Matic automatgirkassen, som til sammen utgjør den beste løsningen for transport i urbane områder. Kjøretøyet er robust og har den ytelsen og legendariske holdbarheten som Daily er blitt kjent for, sammen med enda høyere komfort og en betydelig reduksjon i drivstofforbruket, skadelige utslipp og CO2, og i tillegg den beste kjørbarheten i klassen.

Avgjørende skritt mot bærekraft

Prisen ble overlevert fra Mauro Delle Fratte, leder av Italian Exhibition Group, til Mihai Daderlat, IVECO Business Director for det italienske marked. Dette skjedde på den 21. Utgaven av Ecomondo 2017, den ledende europeiske messen før grønn og sirkulær økonomi arrangert i Rimini fra 7. til 10. november.

- Med Daily Natural Power har Iveco tatt et nytt avgjørende skritt mot bærekraft. Motoren, som har samme dreiemoment som tilsvarende dieselmotor, er kombinert med en fremragende girkasse som gir myk kjøring, forbedret komfort og enda større fordeler med den gassdrevne Daily. Denne modellen har inntil 4 desibel lavere støynivå enn dieselutgaven, mindre skadelige utslipp med nesten ingen partikler. I tillegg setter ikke byområder med trafikkrestriksjoner lenger noen begrensninger, heller ikke for nattlige leveranser. Serien er komplett, sier Maurizio Cervetto, daglig leder i "Vado e Torno", under prisutdelingen til DailyNatural Power.

ELEKTRISK/19. november 2018

22 statlige millioner til batterifartøy som skal operere i Oslofjorden

Det prisvinnende fartøyet Future of the Fjords får et søsterskip: Med 22 millioner fra Enova kan rederiet The Fjords neste år seile utslippsfritt med nok et hel-elektrisk turistfartøy. Denne gangen i Oslos nærområde. Les hele saken

VEGTRANSPORT/19. november 2018

Noreg ønskjer klare reglar, betre arbeidsvilkår og tryggare vegtransport

– Det er viktig å fremme norske posisjonar i EU-systemet. Eg er oppteken av å bruke dei kanalane vi har til å påverke utviklinga av regelverket som gjeld vegtransport. I lag med dei andre landa i Road Alliance vil vi sikre ein meir rettferdig konkurranse, innføre betre køyre- og kvitetidsordningar og hindre sosial dumping, seier samferdselsminister Jon Georg Dale. Les hele saken

Til toppen