Viser ny elbil midt i Oslo sentrum

Viser ny elbil midt i Oslo sentrum

Hyundai har satt opp en stor og svært synlig paviljong på sjøsiden av Oslo S for å vise frem sine nye IONIQ elbiler.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

De har invitert miljøforkjempere, miljøpolitikere og journalister til å kjøre bilen så gjerrig som mulig på en gitt distanse innenfor en idealtid. Det er sjelden bilbransjen i Norge viser seg frem på denne måte.

[img id="1"]

- Vi er et av fire land i Europa hvor denne flotte paviljongen blir satt opp, sier markedsdirektør Christian Stenbo hos Hyundai Norge. Det skyldes selvsagt at Norge er et av verdens ledende elbil-land. Stenbo sier Norge også er et prioritert land mht leveranse av IONIQ. - Det er bra, for vi nærmer oss allerede 1 000 forhåndsbestilte biler, sier han.

Prøvekjøring for alle

Hyundai har invitert politikere, miljøforkjempere og journalister til å prøvekjøre de nye, drivstoffgjerrige bilene. De skal konkurrere om hvem som kan kjøre elbilen mest mulig nøysomt i en rute på idealtid rundt i Oslo. Men hvem som helst kan prøvekjøre og utfordre de inviterte. Alt som kreves er et førerkort og en smart fot på pedalen.

Kaffe til pendlere og videomorro

Siden paviljongen ligger ved trafikknytepunktet Oslo S blir det hver dag servering av gratis kaffe til morgentrette togpendlere og andre forbipasserende på vei til jobb.

[img id="2"]

Bilene er klare for prøvekjøring

Hyundai IONIQ-modellene kommer i tre varianter. To av dem blir å finne på denne utstillingen. IONIQ electric er en elbil med rekkevidde på opp til 28 mil, avhengig av kjørestil og forhold. Ved tester i Norge har bilen oppnådd forbruk ned til 1,09 Kwh pr mil på norske landeveier med norske fartsgrenser. Hybriden har under lignende forhold kjørt på 0,377 liter pr mil. Dvs at den kan kjøre Oslo-Trondheim frem og tilbake (ca 1 050 km) uten å fylle opp bensintanken på 45 liter.

Komplett leverandør av elektriske biler

Hyundai har i flere år solgt den serieprodusert hydrogenelektriske ix35 Fuel Cell. Med IONIQ ladehybrid, som kommer i første halvdel av 2017, blir dermed Hyundai den ledende leverandøren av elektriske biler på markedet.

Paviljongen på sjøsiden av Oslo S er åpen fra kl 07:00 til 19:00 hver dag fra tirsdag 11. til tirsdag 18. oktober.

SOFTWARE/13. juli 2018

Bruker teknologi for å effektivisere flyplassdriften

Etter at Widerøe Ground Handling inngikk avtalen om å overta store deler av bakkevirksomheten til SAS, trengte de et felles støttesystem for å håndtere driften på best mulig måte. Med bistand fra Lexit Group har de kommet frem til en optimal løsning. Les hele saken

ALKOLÅS/11. juli 2018

EU ønsker å innføre 11 sikkerhetssystemer

EU ønsker å innføre 11 sikkerhetssystemer inkludert monteringsanvisning om bruk av alkolås på nye biler innen 2021. Målet er å bidra til å halvere antall dødsulykker i trafikken. Det er bladet Autocar som nylig setter fokus på EUs sikkerhetsliste som består av alkolås, automatisk nødbrems, trøtthetsvarsler, svart boks, automatisk nødblink, intelligent fartsholder, fil-assistent, bedre fotgjengerbeskyttelse, ryggekamera og sensorer, bedre passasjerbeskyttelse og forbedrede sikkerhetsbelter. Les hele saken

KOLLEKTIVTRANSPORT/10. juli 2018

Regjeringen følger opp Nasjonal transportplan med ny handlingsplan for kollektivtransport

– Bedre kollektivløsninger vil gi folk flest bedre mobilitet og større fleksibilitet i hverdagen. I byene kan bedre kollektivløsninger bidra til å gjøre privatbilen overflødig for mange. Derfor har vi prioritert kollektivtransporten høyt i Nasjonal transportplan, og derved kan en rekke byer øke sin lokale satsing på kollektivtrafikk kraftig. Les hele saken

Til toppen