Volvo FL Electric, Volvos første elektriske lastebil,oppfyller høye krav på ytelse, kjørestrekning, lastehåndtering og effektiv utnyttelse av kjøretøyet.
Volvo FL Electric, Volvos første elektriske lastebil,oppfyller høye krav på ytelse, kjørestrekning, lastehåndtering og effektiv utnyttelse av kjøretøyet. (Foto: Volvo Trucks)

Volvos første helelektriske lastebiler overlevert kunde

19. februar overleverte Volvo Trucks sine to første helt elektriske lastebiler – en renovasjonsbil og en distribusjonsbil – til avfalls- og gjenvinningsbedriften Renova samt logistikkselskapet DB Schenker og samarbeidspartner, transportselskapet TGM. Begge de elektriske lastebilene settes nå i ordinær trafikk i Volvos hjemby Gøteborg.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Begge lastebilene er av modellen Volvo FL Electric og er en del av en førserie lastebiler som er blitt utviklet i samarbeid med utvalgte kunder. Serieproduksjonen av Volvo FL Electric og den større søskenmodellen Volvo FE Electric, starter i liten skala for det europeiske markedet i løpet av andre halvår 2019.

–I takt med at teknikken blir et konkurransekraftig alternativ for flere kunder, kommer vi til å fortsette å utvikle vårt tilbud av kjøretøy med helelektrisk drift. Parallelt reduserer vi fortsatt klima- og miljøpåvirkningen fra våre dieseldrevne og gassdrevne lastebiler,  fremfor alt gjennom stadig mer energieffektive drivlinjer, sier president for Volvo Trucks, Roger Alm.

Volvo FL Electric, Volvos første elekriske lastebil, er utviklet for distribusjon, renovasjonskjøring og andre bruksområder i bytrafikk. Foto: Volvo Trucks

Gjennom et nært samarbeid med kunder og operatører har Volvo på uvanlig kort tid tatt frem elektrifiserte transportløsninger som oppfyller de krav som finnes hva gjelder ytelse, kjørestrekninger, lastehåndtering og effektiv utnytting av kjøretøyet.

Før overlevering fikk sjåførene som nå skal håndtere de elektrisk drevne lastebilene teste ut hvordan det er å kjøre elektrisk, som en del av sjåføropplæringen. Fremforalt setter sjåførene pris på den responsvillige drivlinjen, som gir en kjapp og trinnløs aksellerasjon i tillegg til det lave støynivået.

Fraværet av motorstøy og eksos bidrar til et bedre arbeidsmiljø og et mer stille og renere bymiljø. Samtidig har Volvo Trucks lagt stor vekt på også å møte andre behov som kundene har i sin daglige virksomhet.

KOLLEKTIVTRANSPORT/19. mars 2019

Byvekstavtale for Trondheimsområdet klar

15.mars ble utkastet til byvekstavtale for Trondheimsområdet undertegnet. Målet med avtalen er at vekst i persontrafikken skal skje med kollektivtrafikk, sykkel eller gange. -Det har vært et stort fokus på jernbanens rolle og muligheter i dette arbeidet, sier leder for regional samhandling i Midt- og Nord-Norge, Anne Skolmli. Les hele saken

LOGISTIKK/18. mars 2019

Utnevnt til ny administrerende direktør DHL Express Europe

DHL Express har utnevnt Alberto Nobis som ny administrerende direktør for Europa. Nobis var Global CFO for DHL Express fra 2009 til 2012, før han flyttet tilbake til sitt hjemland Italia i 2013. Som administrerende direktør for DHL Express Italia bidro Alberto Nobis til å drive divisjonens vekst i det italienske markedet. Fra 1. januar 2019 har han tatt over ansvaret for Express Europe etter John Pearson, som ble Global CEO for DHL Express. Les hele saken

Til toppen